Piaci nihil

 2014.07.23. 08:59

Gyakorlatilag tombol a nyár a piacokon. Nem történik semmi piacfordító esemény. Itthon az MNB csatlakozott a keleti szél politikájához. Miután megnézték az összes farkas és nyuszika rajzfilmet, kiadták a jelszót: „ No, megállj csak!” Tegnapi csökkentésével véget ért (?!) ugyanis a kamatcsökkentő trend, és az MNB alapkamat 2,1%-on állt meg. Meglátjuk, a piac meddig hagyja itt. Aki teheti, kereskedés helyett továbbra is a nyaralást, pihenést válassza.

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Aki már vett 4.150 Ft körül vagy alatta egy kört, az várjon, aki még nem vett, de egy kis csomagot akar, az vegyen, és utána várjon. Én pedig 4.000 Ft alá várom, onnan vásárolnék tovább sávosan, piramisszerűen, 3.800 Ft-ig. Viszont hagynék muníciót, ha esetleg tovább is esne. Ki tudja…

MOL: Július 25-én újabb forduló Mol-INA ügyben, megegyezés vagy elválás, nagy valószínűséggel ez a tárgyalás tétje. A részvényeseknek mindegy, csak legyen valami kézzel fogható momentum a bizonytalanság megszűnésére. Venném, tartanám továbbra is.

Richter: 4.000 Ft alatt nagyobb portfóliókba sávosan vásárolnék belőle.

Mtelekom: Szép emelkedésen van túl. Aki vett belőle, egy követő stoppal védje be a profit egy részét.

A nemzetközi piacokon továbbra is kivárnék, esetleg egy esést követően vennék VW-t 180 euró alatt, valamint figyelném, venném az Adidas illetve 60 dollár körül a First Solar részvényeit.

A devizapiacon az óvatos dollár erősödését leszámítva (amit mindenki amúgy is várt már régóta) szintén nincs mozgás, itt is kivárnék. Ha valaki mégis mindenáron valamit csinálna, óvatos EUR/HUF longokat kereshet, illetve továbbra is vásárolgathatja hosszabb távra a stabil EUR/CHF longokat.

A devizakötvények világában bolyongók pedig figyelhetik, lesz-e további csökkenés az OTP euró kötvények árfolyamában, mert egy további esést követően újra jó beszállási pontok jönnek.

Az izomláz és egy esernyő naptej kombó legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr846536895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása