„Bogaras” tervező

 2014.09.03. 09:16

A mai napon született 139 éve Ferdinand Porsche mérnök, a Volkswagen Bogár tervezője. Gyakorlatilag egy dinasztia alapítója lett, hiszen fia Ferry volt a Porsche autók névadója, valamint a család leszármazottai még mindig jelentős érdekeltséggel bírnak a Volkswagen konszernben. Az általa tervezett autó minden idők legtovább gyártott kocsija, a gyártást 2003-ban szüntették be végleg Mexikóban. A II. világháború alatt hadi járműveket tervezett. Érdekesség, hogy a mostani orosz ukrán válság a Volkswagen csoportot is érintheti, egy esetleges autógyártók elleni orosz szankció esetén. Bízzunk benne, hogy az ukrán konfliktus nem szélesedik ki, és nem lesz szükség az autótervezők kreativitására háborús járművek tervezésére a XXI. században.

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Továbbra sincs nagy mozgás a papírban. Felfelé nincs nagyon tér jelenleg szerintem egyrészt a devizahiteles sztori, illetve az ukrán események miatt, viszont adni se akarja egyelőre senki. Akinek nyereséges realizáljon, beszállni sávosan 4.000 Ft alatt szállnék be.

Mol: Az elmúlt napok hírei arra jók voltak, hogy a további esés lehetősége kicsit távolabbra kerüljön. Továbbra is venném, tartanám. Szerintem a Mol fog kijönni pozitív szaldóval az INA sztoriból, persze az egyenlet ismeretlen tényezője az idő.

Richter: Az ukrán konfliktus nem tesz jót neki, ennek ellenére a jelenlegi szinteken nagyobb portfóliókba vennék belőle egy csomaggal, ha tovább esne sávosan vásárolnám.

Érdekes mozgás volt megfigyelhető a tőzsdén szereplő árampapírokban, lehet hogy valaki egy állami felvásárlásra spekulál. Továbbra is tartanám a portfóliókba a PannErgy illetve a Danubius papírjait.

A nemzetközi piacokon egy esetleges nagyobb orosz-ukrán konfliktus esetén, egy nagyobb esést követően az orosz energiacégek papírjait figyelném. Bátor befektetők pedig figyeljék az Alibaba amerikai tőzsdére történő bevezetését szeptember közepén.

A devizapiacok szeme csütörtökön az ECB ülésére fognak figyelni, így aznap délután jelentős mozgás lehet a devizapiacokon, érdemes rá felkészülni. A jelenlegi árfolyamok mellett sávosan óvatos EUR/HUF shortokat nyitnék illetve tartanám, venném az EUR/CHF longokat. Az EUR/USD devizapár pedig csak „kardiológus engedélyével” kereskedjenek.

Egy esetleges negatív piaci korrekció esetén az eladott OTP euró alapú kötvényeket érdemes lehet visszavásárolni, illetve euró alapú kötvénybefektetések esetén befektetési lehetőségként számolni velük.

 

Az izomláz és egy VW Bogár makett legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!  

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr266661187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása