Feszültségnövekedés

 2014.09.10. 08:56

„Réges régen, egy messzi-messzi galaxisban” a forinthoz elég volt egy fázis. A „feszültségfelvétel” nem volt több 230-nál. Lassan nincs is olyan befektető, aki emlékszik rá, vagy csak emlékfoszlányok vannak róla. A mai helyzetben úgy néz ki, a megfelelő?! működéshez, a mindennapos feszültség megköveteli a három fázist. Az, hogy az elkövetkezendő időszakban a „villanyszerelők” bekötik-e a 320-at, az egész piac lélegzet visszafojtva várja. Csak nehogy egy „hatalmas áramütés” legyen belőle, mert az mindenkinek „égési sérüléseket” okozhat…

 

Nézzük a piacokat:

OTP: Továbbra is inkább eladó lennék a jelenlegi szinteken, aztán pedig hasonló stratégiát követnék, mint a múltkori esésben. 4.150 Ft-nál beijeszteném a piacot egy kisebb csomag vételével, majd 4.000 Ft alatt piramisszerűen vásárolnám sávosan.

MOL: Az jó, hogy 12.000 Ft felett tud maradni. Továbbra is venném, tartanám.

Richter: Amennyiben 4.000 Ft alá tudna csúszni, nagyobb portfóliókba sávosan vásárolnék belőle.

A remény hal meg utoljára, és a hit tartja életben. Ezek alapján továbbra is tartanám a PannErgy papírokat, vagy akinek nincs belőle (van olyan befektető? :)) az vehet egy kisebb csomagot.Van még meleg víz alattunk, és úgy néz ki a cég meg is találja. (Bár Magyarországon nem nehéz :)) Ugyanígy tartanám a Danubius papírokat is.

A nemzetközi részvénypiacon figyelném a VW papírjait,illetve aki szeret kockáztatni, spekulálhat a szeptember végi Alibaba tőzsdei bevezetésre is. (remélem kincset találnak és nem futnak össze a 40 rablóval)

A devizapiacon továbbra is az óvatos, sávos EUR/HUF shortokban gondolkodnék, kellő fedezett kíséretében. Nem hagynám figyelmen kívül az EUR/CHF longokat sem. Érdekes mozgásokat hozhat a font piacára is a skót népszavazás kimenetele.

Kötvénybefektetők pedig élénken figyeljék a piaci eséseket, egy jó OTP eurókötvény beszállási lehetőség reményében.

Az izomláz és egy fázisceruza legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr656685093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása