Hogyan szól a skót duda?

 2014.09.17. 09:32

Az a kép megvan, amikor a befektetők skót szoknyában hamburgert majszolnak, és egy svájci órán figyelik a hátralévő időd a szavazásig? Izgalmakkal teli hét következik a mai naptól. Egy FED ülés ma este, egy svájci jegybanki ülés illetve egy skót népszavazás holnap illetve egy S&P ország értékelés pénteken. Önmagában mindegyik egyedül is képes megmozgatni a piacokat, hát még így egy rakáson! Befektető legyen a talpán, aki a hétvégi irányt eltalálja! Viszont izgalmak azok biztos lesznek, úgyhogy csak óvatosan az agarakkal, kellő tisztelettel a piacokkal szemben, valamint megfelelő tartalék biztosításával vegyenek fel pozíciókat az elkövetkezendő napokban, főleg a devizapiacokon. Aztán tényleg várhatjuk, ki és hogyan szólaltatja meg azt a dudát…

 

Nézzük a piacokat:

OTP: A véleményem nem változott, emelkedésben eladó lennék,és várnék egy korrekciós hullámot, abban vásárolnék.

MOL: Picit megmozdult a papír, aminek gondolom nemcsak én örülök, hanem sok befektető is. Továbbra is bízom benne, venném, tartanám. Az első szint, ahol a legolcsóbb vételeket realizálnám a 13.000 Ft környéke.

Richter: Továbbra is figyelném, 4.000 Ft alatt nagyobb portfóliókba sávosan vásárolnám.

A kisebb papírok közül továbbra is tartanám a PannErgy és a Danubius papírjait.

A nemzetközi piacokon élénk figyelemmel kísérném az Alibaba tőzsdei bevezetését, spekulatív vételekkel rövidtávra talán beszállnék az első kereskedési nap. A VW papírokat is nézném 170 euró alatti szinteken jó lehetőségnek tűnik. Természetesen a csütörtöki skót népszavazás jelentős kilengéseket okozhat a piacokon.

A devizapiacon 314 Ft felett sávosan továbbra is EUR/HUF shortokat nyitnék, és amikor kicsit visszaerősödik a forint nyereséggel csuknám őket. Az EUR/CHF longokat továbbra is tartanám, venném abban bízva, hogy a svájci jegybank is lép valamit az ECB lazító politikája miatt.

Kötvényvásárlók pedig kísérjék figyelemmel az OTP euró alapú kötvényeit, jó beszálló reményében. Nagyon bátrak esetleg az euró vagy dolláralapú ukrán államkötvények felé is kacsintgathatnak.

Az izomláz és egy skót duda legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr136705383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása