Dow Jones, az index.

 2014.10.08. 09:08

1896-ban, 118 éve indult útjára a Dow Jones tőzsdeindex. Kezdetben 12 részvényárfolyamnak az átlagából számították ki. Az induló részvények közül egyedül a General Electric maradt meg továbbra is az indexben. Jelenleg 30 vállalat tartalmazza az indexet, és jóllehet a piac mozgását, összképét már több más index talán jobban mutatja, a Dow Jones megmaradt egy ikonikus indexnek, amire azért még mindig odafigyelnek a tőkepiaci szereplők.

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Vételekkel továbbra is érdemes lehet várni, amennyiben 4.000 Ft alá esne, sávosan vásárolnám. A jelenlegi szinteken, ha van nyereséges papír, realizáljanak.

MOL: Továbbra is tartanám,venném. Úgy néz ki, a nagy ellenszélben is megindul az INA létszámcsökkentési,racionalizálási programja,ami szerintem jó hír a részvényeseknek.

Richter: Aki a múlt héten vett 3.850 Ft körül az 4.100 Ft környékén realizálhat, és esetleges negatív korrekcióban újra vásárolhat 3.850 Ft köryékén.

A kisebb papírok közül továbbra is tartanám a portfóliókba a Danubius és a PannErgy részvényét. Aki Mtelekom részvényben osztalékra spekulált, az váljon meg tőle,mivel nem fog osztalékot fizetni a papír.

A nemzetközi piacon jó vétel lehet 42 euró környékén a Hyundai, 58 euró körül az Adidas, illetve érdemes lehet elkezdeni figyelni a VW részvényeit is a 155 euró magasságában.

A devizapiacokon továbbra is a sávos EUR/HUF longokat keressék, és ha van rajta nyereség, realizálják is. Kitartanék az EUR/CHF longok mellett is.

Aki az árupiacon is szeretne kockáztatni, az kövesse figyelemmel a kávé, a kakaó és a cukor árfolyamának mozgását.

Az elmúlt időszakhoz képest jó áron van az euró, aki portfóliót szeretne építeni kötvényeivel, most vegyen forintért eurót, és az eurón OTP euró alapú kötvényeket. Akinek meg lételeme az adrenalin fröccs, az továbbra is kacérkodhat ukrán állampapírokkal.

 

Az izomláz és egy tőzsdeindex legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr846769371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása