"Aranyeső a szép kis házra..."

 2014.11.05. 08:48

Ahogy a piacon mindenki várta, körülbelül 1.000 milliárd forintba fáj az ügyfelekkel történő elszámolás a bankoknak, ahogy a tegnap megjelent MNB iránymutatás ezt tartalmazza. A forint árfolyamának „védelmére” az MNB 9 milliárd eurót biztosít a bankok számára. Az, hogy az egész procedúra végleges lezárása miként fog ténylegesen hatni a forintra,nehéz most megmondani, viszont most mindenki erre az 1.000 milliárdra gyúr,mint a fogyasztás felpörgetője. Azt azért érdemes figyelembe venni, hogy azért sok esetben olyan pénzt „kapnak vissza” az ügyfelek ami nincs is,hiszen majd a fennálló tartozásból írják vissza, így a devizahitelesnek talán annyi könnyebbsége lesz, hogy a „századik” állását le tudja adni, mert csökken a törlesztő részlete. Személy szerint kicsit szkeptikus vagyok a „visszaadott pénz” fogyasztásnövelő hatásával kapcsolatban,mert inkább aki „pénzhez jut”, az talán a fogyasztás helyett megtakarítani fog. De az, hogy mi történik, természetesen a jövő zenéje, viszont mindenki „dúdolni” fogja…

 

Nézzük a piacokat:

OTP: Továbbra is az általam jónak gondolt stratégia 4.000 Ft alatti sávos vételeket jelent, emelkedésben pedig sávos profitrealizálást jelent.

MOL: A közelgő jelentés mozgathatja meg talán rövid távon az árfolyamot,az is inkább akkor, ha a vártnál jobb adatok jönnek ki. Lefelé a mozgás szerintem erősen korlátos lehet. Tartás, vétel továbbra is.

Richter: A gyorsjelentés itt jobban kimozdíthatja az árfolyamot. Amennyiben jelentősen csökkenne, akkor sávosan nagyobb portfóliókba, akár hosszabb távra vásároljanak bele.

A Danubius és a PannErgy papírjait tartanám portfólió színezőként, főleg olyanoknak, akik nagyobb pénzkészletekkel rendelkeznek, és elfér egy kisebb csomag ezekből a papírokból.

A nemzetközi piacokon,aki vett az elmúlt hetekben 160 euró alatt VW papírokat, a nyereséget egy követő stoppal védje be. Ugyanez igaz a 40 euró vagy az alatti Hyundai vételekre is. Az Adidas pedig holnap jelent, akkor várható vele kapcsolatban jelentősebb árfolyammozgás.

A devizapiacon 310 Ft vagy felette óvatos shortok nyithatóak sávosan az EUR/HUF párban, 250 Ft környékén esetleg a USD/HUF pár is óvatos shortokra lehet jó. Továbbra is van fantázia az EUR/CHF longokban, főleg amikor jobban megközelíti az árfolyam az 1,2 környékét. Ennek a szintnek az SNB általi elengedését a jelenlegi piaci körülmények között nem hiszem. (sőt valamiféle jegybanki beavatkozást inkább el tudnék képzelni a frank gyengítése érdekében)

Kötvénybefektetők továbbra is keressék a jó áron megvehető eurót,majd ezt követően az OTP euró alapú kötvényeket.

Az izomláz és egy pénzes erszény legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr86865845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása