Döntsd a tőkét…

 2014.12.03. 08:53

77 éve a mai napon halt meg József Attila. A magyar költészet legkiemelkedőbb alakjainak egyike. Éppen csak átlépte 30-as éveit, mikor földi pályafutása véget ért, de költészete örökre itt maradt az utókor számára. Műveit szeretik vagy sem az olvasók, egy vitathatatlan, kivételes képességű költő volt. Ha műveit végignézzük, a mostani piaci viszonyok valahogy a Favágó című versét juttatja eszembe, abból is a következő részletet: „ Ejh, döntsd a tőkét, ne siránkozz, ne szisszenj minden kis szilánkhoz! Ha odasujtsz körül a sorshoz, az úri pusztaság rikoltoz- a széles fejsze mosolyog.”

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: 4.000 Ft alatt sávosan érdemes vásárolni, viszont a megkeresett profitot is érdemes azonnal elvinni. Ha esetleg a 3.900 Ft elesik, további esés jöhet. Azért tartsanak szárazon egy kis puskaport későbbre is.

MOL: A papírt szerintem továbbra is venni,tartani kell. A háttér homályosnak tűnik, de valahogy az alvó vulkán effektust juttatja az eszembe. Kérdés,mikor tör ki?

Richter: Bár az orosz,ukrán helyzet, főleg a devizák alakulása nem fest valami jól,de bízzanak benne, hogy keletről nyugatra helyeződik,helyeződhet át szép lassan a túlsúly. 3.700 Ft vagy alatta sávos vételekkel érdemes próbálkozni, nagyobb portfóliókba, akár hosszabb távra TBSZ számlára is.

A kisebb papírok közül én továbbra is kitartanék a PannErgy és a Danubius mellett.

A nemzetközi részvénypiacokon érdemes óvatosan figyelni a piacokat. A tengerentúl az esetleges kamatemelési várakozások erősödése okozhat hosszabb távon kellemetlenségeket, az európai piacokon az ECB esetleges újabb lépései határozhatják meg az elkövetkezendő időszak irányét.

A devizapiacon az év vége felé tartva, 305 Ft vagy alatta érdemes lehet eur/huf longokat vásárolni. Ugye Önök is ilyeneket olvasnak ki a verssorok között? Mivel a svájci népszavazás a várakozásnak megfelelően nem dúlta fel az 1,2-as határ védelmének fegyvertárát az SNB részére, továbbra is türelmesen vásárolják, tartsák az eur/chf longokat. Aki még nem jutott az űrbe, de szeretné átélni a (pénztárca) súlytalanság érzetét, próbálkozhat a rubel devizapárokkal.

Az alacsony kamatok és egy „magyar nábob” ajánlása szinte felér egy lottóötössel. Ez látszik is az OTP euró kötvényekkel kapcsolatban. Mindenki „AZT” akarja. :) Akarják Önök is.

Az izomláz és egy József Attila verseskötet legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr486953657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása