Dinamit

 2014.12.10. 09:54

A mai napon van Alfred Nobel halálának évfordulója. A mai napon adják át az általa alapított Nobel díjakat. Számos találmánya közül szerintem mindenkinek a dinamit jut először az eszébe. Nobel dinamitja volt az első, biztonságosan szállítható robbanóanyag. A piacon is mintha több dinamit lenne elhelyezve, nagy kérdés mikor,milyen pici szikra fogja aktiválni őket. Közeledik az év vége, csökkenni fog a forgalom,nő a volatilitás, óvatosan az új pozíciók nyitásával.

 

Nézzük a piacokat:

Otp: Az elkövetkezendő időszakban esetlegesen tovább romló ukrán,orosz helyzet nypmás alá helyezheti a papírt. 4.000Ft alatt sávos,óvatos vétel, amennyiben pedig profit van rajta,egyből realizálni kell.

Mol: Bár itt is számíthat negatívumként az orosz helyzet az olcsó kőolajon keresztül,de a papír mozgásának kulcsa továbbra is az INA sztori megfelelő lezárása. Én továbbra is pozitív forgatókönyvben bízok,vegyék,tartsák.

Richter: Apapírt bizonyára érzékenyen érintené minden komolyabb keleti probléma.Ezért csak óvatosan vele,nagyobb portfóliókba 3.700Ft vagy alatta azért csipegetnék belőle.

A kisebb papírok közül tartsák továbbra ia a Pannergy és a Danubius papírokat.

A nemzetközi piacon a nyereséges pozíciókat zárnám, újakat óvatosan nyitnék. Talán a jelenlegi árakon Adidast vennék, 60 euró alatt.

Akinek van eurója,és kötvényben gondolkozik,még mindig jó ajándék lehet a fa alá az OTP euró alapú kötvénye,vegyék vigyék. De akinek régebb óta megvan,és nagy nyereség van rajta,az pedig akár realizálhatjanazt.Igazi win-win helyzet továbbra is.

 

Az izomláz és a dupla dinamit dvd legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr336971705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása