Vízkereszt után

 2015.01.07. 09:16

Vízkereszt után, egészen hamvazószerdáig tart a farsangi időszak. Bár ahogy az idei év indult, nagy kérdés kinek van kedve mulatozni, vidámkodni. Szakadó olajár, nagyon gyenge forint,eső piacok. Persze, megközelíthetjük a történetet a másik oldalról is, tekinthetjük a jelenlegi helyzetet akár jó beszállási lehetőségnek is. Az, hogy mi az igazság,nyilván idővel választ kapunk rá, a kérdés az, jól döntenek-e a beszállások tekintetében? Egy biztos, az idei év sem lesz sétagalopp. Kívánok mindenkinek sikeres új esztendőt!

Nézzük a piacokat:

Otp: Sávosan érdemes lehet vásárolni, és amint van nyereség, azt pedig egyből realizálni.

Mol:Az INA sztori mellé még az eső olaj sztori is párosul az olajpapírnál. Mindezek ellenére én továbbra is venném,tartanám.

Richter:A hideg keleti időjárást nyugati oldalról érkező melegség tompíthatja. Aki bízik az új gyógyszerek sikerében, nagyobb portfóliókba sávosan továbbra is tarthatja.

A kisebb papírok közül továbbra is tartanék egy kevés Danubius-t és PannErgy-t.

A nemzetközi részvénypiacokon jelentős kihatással bírhat egy esetlegesen beinduló erős ECB pénzpumpa. Addig érdemes lehet kivárni,illetve érdemes lehet a magas osztalékkal kacérkodó papírokat gyűjtögetni.

Bármennyire is minden ellene szólhat, elkezdenék spekulálni az olaj emelkedésére. Az óvatosság elvét szem előtt tartva, sávosan és ETF-ben tenném.

A devizapiacon óvatosan, sávosan EUR/HUF shortokat keresnék, és ha nyereség van rajta, realizálnék, vagy követő stoppal bevédeném. Továbbra is kitartanék az EUR/CHF longok mellett.

Aki devizában szeretne megtakarítani, továbbra is keresse az OTP euró alapú kötvényeit.

Az izomláz és egy finom farsangi fánk legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr897049457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása