SNB után ECB előtt

 2015.01.21. 12:59

 Talán még most is mindenki a sebeit nyalogatja a múlt heti SNB megmozdulás óta, de sok idő nincs a nyüsszögésre, mert holnap az ECB tart ülést, ahol a befektetők a pénznyomtatás esetleges elindításával, és annak mértékével kapcsolatban várnak információkat. A mai napot szánják arra, hogy a holnapi várhatóan csapkolódó piacra tekintettel rendezzék át, készítsék fel pozíciójukat. Ahogy látszik, mostanság egyre több puskaport kell szárazon tartani.

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Az elmúlt héten jó beszállási pontok adódtak a papírban, és ahogy múlt héten is írtam, a nyereséges csomagokat érdemes realizálni.

MOL: Itt is igaz az előbbi gondolat, aki jó áron tudott venni az olajpapírból és az eddigi nyereség elég neki, az mindenképpen realizáljon.

Richter: Itt is lehetett „olcsón” venni papírt. A gyógyszer részvény hosszabb távra is megmozgathatja a befektetők fantáziáját, de kérdés, ki mer most hosszabb távra tervezni?

A TVK felvásárlási ajánlata bátorítást adhat a Danubius tulajdonosoknak is. Továbbra is tartanám a papírt. Valamint kis csomaggal továbbra is spekiznék a PannErgy-ben.

A nemzetközi részvénypiacon kivárnék a csütörtöki ECB ülés előtt.

Akinek maradt forrása a devizapiacon az SNB radír után, az is várja meg a holnapi napot, hiszen heves árfolyammozgások is lehetnek. 320 feletti szinteken sávos EUR/HUF shortokat nyitnék. Próbáljanak meg akkor a zavarosban halászni.

Továbbra is gondolkodjanak azon, hogy egy kisebb csomaggal belespekuláljanak az olajba. Nem tőkeáttétellel, nem szorzósan, hanem egyszeres ETC segítségével. Nyilván ez a történet nem a rövidebb távú spekulációnak a talaja, de érdemes a portfólió egy kisebb szeletével hosszabb távra gondolkodni.

Enyhe a tél, erősödött a forint, OTP euró kötvényekre fedezetként euró megvásárolható most itt! De természetesen azoknak is ajánlott ezen kötvények vétele, akiknek már van eurójuk, és abban is szeretnének továbbra is megtakarítani.

Az izomláz és egy „kitörésgátló” legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr137094473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása