Klisécsere

 2015.01.28. 09:34

Valami hasonló történik a világban, mint amikor egy autógyárban új modellre állítják át a sorokat. A pénzügyi piacokon pedig az történik, hogy a 100 dolláros klisét kicserélik 100 eurós klisére. Hiszen a múlt héten bejelentett ECB döntés alapján az európai központi bank is „pénznyomtatásba” kezd. Az lesz-e az eredménye, mint a tengerentúlon? Egy masszív pénzpiaci rally? Jó kérdés, az idő fogja eldönteni, mennyire lesz hatásos ez a dolog az öreg kontinensen. Egy biztos, az elkövetkezendő időszak is sok izgalmat garantál a tőkepiacokon, ahol érdemes lesz kellő óvatossággal szemlélődni és kereskedni a piacon, és az SNB példájából okulva nem hinni senkinek és semminek.

 

Nézzük a piacokat:

OTP: Akinek sikerült olcsón venni belőle, az figyelheti a 3.850 és a 4.000 Ft körüli szinteket a profit realizálására. Esésben pedig 3.700 Ft alatt sávosan újra érdemes lehet vásárolni.

MOL:Továbbra is tartanám, venném, akik pedig inkább rövi távra gondolkodnak benne, a múlt heti olcsóbb papírokat 11.000 felett eladhatják.

Richter: Akik nagyobb portfólióba mertek belőle vásárolni, jól tették, ahogy múltkor beszéltünk róla, a gyógyszerekkel kapcsolatos jó hírek tompítani tudják a keleti hideg fuvallatot. Rövidtávon lehet cél a profitrealizálás, de hosszabb távra is van benne fantázia.

A kis papírok közül tartanám a Danubius papírokat. A TVK papírokat pedig tőzsdén adnám el, főleg akinek esetleg még magasabb bekerülési ára van, mint amennyiért most a Mol megvenné,mert így az esetleges veszteséget később a nyereséggel szembe tudja állítani.

A nemzetközi részvénypiacon pozitív hatása lehet a pénznyomtatásnak, ezért nagyobb, jó osztalékot fizető cégek részvényeit keresném.

A devizapiac a svájci daráló óta felbolydult méhkashoz hasonlít, az eddigieknél is óvatosabban kereskedjenek rajta. 310 Ft vagy alatta keressék az EUR/HUF longokat. Bár halmozottan veszélyes lett, de paritás alatt figyeljék az EUR/CHF párt is. Az EUR/USD pár pedig továbbra is a legnagyobbak játéka.

Az olaj hosszabb távra érdekes lehet, de a terméket körülölelő bizonytalanságok miatt csak ETF-ben (nem tőkeáttéttellel, és nem a határidős árupiacon) javasolnám a vételét, sávosan. Az idei évben lehet még fantázia az egyéb árupiaci eszközökben is (pl. búza, kávé)

Aki devizában szeretne megtakarítani, igyekezzen, mert jelenleg kedvező áron tud eurót vásárolni, valamint az európai pénznyomda valószínűleg megtalálja a kedvező hozammal kecsegtető euró kötvényeket is, mint az OTP euró kötvényei. Vegyék, vigyék raktározzák.

Az izomláz és egy Gazdálkodj okosan társasjáték legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

 

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr477117003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása