Török világutazó

 2015.02.25. 10:23

Ha már most van a török elnök látogatása hazánkban, akkor legyünk aktuálisak történeteinkben. A mai nap született 404 éve Evlija Cselebi török világutazó, történetíró . Sokfelé utazott, sok emberrel találkozott, élményeit Utazások Könyve című munkájában foglalta össze. Az internet előtti világban az emberek ilyenekből tájékozódhattak a tőlük távoli világokból. Manapság szerencsére, vagy sem az információ pillanatok alatt elér egyik befektetőtől a másikig. Ennek ellenére a híreket, információkat manapság is ki lehet színezni. A színes sokkal hihetőbb, még ha nem is igaz. Ugye milyen sokszor használnak rózsaszínt ehhez? Néha nézzék fehéren-feketén az eseményeket.

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Milyen sokat jelent egy görög sajt fecni. Az eredményéig inkább profitot realizálnék, mint pozíciót építenék. Ha csökkenne, 4.150 Ft környékén elgondolkodnék, érdemes-e beszállni.

MOL: Az olajpapír tulajdonosok örömére egy kicsit megindult a részvény. Persze lényeges áttörésre mindenképp az INA sztori megoldása után számíthatunk, de legalább történik vele valami. Aki olcsón hozzájutott az esetleg a profit egy részét védje be stop megbízással. Aki magasabban vették, tartsák továbbra is.

Richter: Egyfelől sajnos, másfelől szerencsére felfelé indult el. Így olcsón jelenleg beszállni nem lehetett, viszont akinek van, örülhet az emelkedésnek. Aki nyerőben van, folyamatosan kövesse, védje a profitot,akinek pedig nincs, legyen résen egy esés esetére, vételi szándékkal.

Tartsák a Danubius és a PannErgy kispapírokat a portfóliójukban.

A nemzetközi részvénypiacon továbbra is kísérjék figyelemmel az magas osztalékhozammal bíró részvényeket.

A devizapiacon nincs nagy mozgás, jelenleg nehéz beszállót találni. Óvatos EUR/HUF longokat lehet érdemes keresni. Az árutőzsdei szekcióban továbbra is az olaj vételében gondolkodnék, tőkeáttétel nélkül ETF segítségével..

Jó áron van az euró, még jó áron vehető az OTP euró kötvény. Győzzék le a tavaszi fáradság első jeleit, keressék a magasabb hozam ismertető jegyeit.

Az izomláz és egy útikönyv legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr527216265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása