Kiskirályok

 2015.03.18. 11:31

694 éve ezen a napon halt meg Csák Máté, a III. András utáni trónharcok idején az ország északnyugati részének tartományura. Mennyi idő telt el azóta, de mintha ez a „tartományúri” „kiskirályi” státusz mégsem veszett ki sem a köztudatból, sem a gazdasági,politikai életből. Nyilván a háborúkat már virtuális csatatereken vívják, de a „vérveszteségek” itt is óriásiak lehetnek. A mai napon a FED-re érdemes szegezni a piacon a szemeket, mit lépnek kamatfronton.

 

Nézzük a piacokat:

OTP: A jelenlegi árszinteken továbbra is inkább eladó lennék, vagy követő stopokkal védeném a meglévő profitot. Vételekkel kivárnék.

MOL: A meghirdetett kifizetni kívánt osztaléktömeg kb. 500 Ft –nyi osztalékot feltételez. Továbbra is venném, tartanám, az eső olajár ellenére.

Richter: 3.750 Ft vagy alatta sávosan vételeket keresnék benne.

Továbbra is tartanám a Danubius papírjait.

A nemzetközi részvénypiacon az osztalékfizetési időszak előtt továbbra is a magas osztalékkal kecsegtető részvényeket keresném.

A devizapiacon sávosan továbbra is az EUR/HUF longokat vásárolnám, és amennyiben nyereségesek, követő stop segítségével megvédeném a profit egy részét. Kicsit nagyobb kockázatot vállalók pedig figyelhetik az EUR/SEK longokat is 9,15 környékéről, vagy ennél az értéknél lejjebb.

A mostani olajáresés hosszabb távra jó beszállási lehetőséget biztosít. De továbbra is hosszabb távra gondolkodóknak javasolt, sávosan vásárolva, tőkeáttétel nélkül.

Aki az olcsón vásárolt eurót szeretné befektetni, azoknak továbbra is ajánlott az OTP (csókolom Sanyi bácsi, boldog születésnapot kívánunk!) euró kötvények vásárlása. Kedvező az elérhető hozam, még a jelenlegi árfolyamok mellett is.

Az izomláz és egy történelemkönyv legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr697280457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Somfalvi László 2015.03.18. 13:55:59

Ezeken az árszinten úgy látom már csak egy hajszálon függ a WTI további jelentős esése. Az olaj piaca erőseb bear és még semmi jelét nem mutatja annak, hogy a bika oldalon lenne értelme keresgélni. Ha valaki nagyon "erős kezű" és van elég türelme, akkor tényleg lehet, hogy sávosan érdemes számára vásárolni tőkeáttétel nélkül, de spekulációs célú pozíciót egyenlőre a bear oldalon érdemes keresni.

prik 2015.03.18. 19:49:40

@Somfalvi László:

Tisztelt Somfalvi úr, az olajjal kapcsolatos szakaszban benne is van a hosszabb táv,ami ugye nem a spekulációs célt mutatja, hanem a befektetésit. Igen, igaza van, rövid távon még lehet, hogy lejjebb esik az olaj, de pont az miatt javasoltam a sávos vételt,mert az alját úgy sem lehet eltalálni. Éves befektetésnek pedig szerintem nem lesz rossz, ahogy pl. érdemes a többi árupiaci terméket is figyelni. (búza, kávé, kakaó, csokoládé) Persze szigorúan hosszabb távra befektetői attitűddel gondolkodva.
Tisztelettel: Ziegler Mátyás

TTakács Jenő 2015.03.19. 07:17:15

Szerintem a forint ,ha kiesik ebből a trendből nagyot fog erősödni ,de ne legyen igazam!!Talán Gyuri bácsi szeretné a kis forintját 280 285 körül visszavenni és ismét keresni 200 milliárdot :) ki tudja ! Kevésbé hiszek a forint gyengülésében .Mi lesz a nyugdijas devizapárunkkkal ?? EU-CHF ??
süti beállítások módosítása