Tanulni, tanulni, tanulni !

 2015.04.22. 08:41

учиться и учиться. Tanulni és tanulni. Inkább így hangzott el az a híres mondat Lenin szájából, mint a címbeli legenda,ami mint később kiderült nem is tőle származik, hanem Sztálintól. De koncentráljunk Leninre. A mai napon született 145 éve. Az 1922-ben megalakult Szovjetunió első vezetője lett. Korai halála megakadályozta politikai pályájának kiteljesedését, és nagy kérdés, ha nem hal meg ilyen korán, merre haladt volna a világ szekere, esetlen Sztálin nélkül. A mondás annyiban megállja a helyét, hogy a piacokon is tanulni és tanulni mindig lehet, és kell is. Nincs egyforma emelkedés, nincs egyforma válság, mindig idomulni kell a befektetőknek a helyzethez. Valamint ne felejtsék el, ahogy a történelemben, a tőkepiacokon sincs mi lett volna ha….

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Aki az elmúlt időszakban tudott belőle venni, és megvan még neki, annak érdemes folyamatosan a profitot bevédeni követő stoppok segítségével.

MOL: Úgy néz ki egyelőre a 15.200 Ft erős neki, onnan megint visszapattant. Itt is ajánlott a profit bevédése a követő stop használatával. Örülök aki vett belőle, és tartotta.

Richter: Itt is kísérném az árfolyamot felfelé, ha van meglévő papír. A hosszú távú vételek a jóval alacsonyabb szintekről úgy néz ki szépen beértek.

A kisebb papírok közül továbbra is kitartanék a Danubius és a PannErgy mellett.

A nemzetközi részvénypiacokon minden igen magasan van, ezért ott kivárnék. Meglévő papírokkal itt is bevédeném a profitot. Esetleg egy Wizz Air korrekcióban,amikor az árfolyam visszajön 1.400 penny környékére, belevennék.

Továbbra is gondolkodnék az olaj vételében, bár az elmúlt egy hónapban jelentősen emelkedett a 44 dolláros aljhoz képest. Akinek van, realizálhat is akár ezeken a szinteken, és 50 dollár vagy alatta újra sávosan beszállhat. (tőkeáttétel nélkül)

A devizapiacon továbbra is a 300 Ft alatti szinteken euró vételeket eszközölnék, 1:1 környékén továbbra is figyelném az EUR/CHF longokat (minden eddigi csalódás ellenére).

Az izomláz és egy Lenin szobor legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr537388342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása