Tozsdesztori-Danubius-Hotels-reszveny.jpgA mai nap tőzsdezárás utáni híre, hogy nagytulajdonosa önkéntes, 8.000 Ft-os vételi ajánlatot tett a Danubius még nem a tulajdonában lévő részvényeire, és 90%-ot elérő befolyás esetén kivezeti a papírokat a BÉT-ről. Ezzel az egyik leghosszabb felvásárlási spekuláció érhet véget. Teszem hozzá, összességében sikeresen.

Persze ne hallgassuk el, hosszú út vezetett el idáig. Hiszen ne feledjük, a Lehman testvérek keltette válság előttbis már elindult ez a fajta spekuláció a papírral kapcsolatban, amit jól mutatott a közel 10.000 Ft-os árfolyam is. Majd a válság alatt az árfolyam elveszítette értékének kétharmadát, és ha volt olyan szerencsés, aki akkortájt vett bele, az 3.000 Ft környékén is hozzájuthatott a részvényekhez. Sok évvel ezelőtt a nagytulajdonos tett már egy önkéntes vételi ajánlatot, mégpedig 5.825 Ft-on.

danub.pngAkkor nem járt vele nagy sikerrel. A jelenlegi helyzet viszont más.Jól látszik, a tulaj tanult az előzőekből. Ez a mostani ár, azt gondolom, mindenki számára egy megfelelő kompromisszum. Hozzáteszem régebben volt a papírral kapcsolatos elemzések között olyan, ahol ennél még magasabb árfolyamot adtak meg reális értéknek. Lehet ebben is valami, de ugye mindig minden annyit ér, amennyiért éppen el lehet adni. Aki erre a felvásárlásra spekulált, és kitartott a papír mellett jóban-rosszban, az most emelt fővel veheti a kalapját, és check-out Danubius! Személy szerint különösen örülök ennek a pozitív végkifejletnek, mert én végig hittem valami hasonló befejezésben, hiszen akik rendszeresen olvassák a blogot, azok hétről hétre meggyőződhettek ennek a tanúbizonyságáról. Azt is el kell azonban ismerni, hogy a papír méretéből,tulajdonosi összetételéből adódólag sohasem volt alkalmas arra, hogy all-in-t mondjanak a papírra. De jól is van ez így, bátraké és kitartóké a szerencse! De miért pont most kerül rá sor? Valószínűleg hasonló okok miatt, mint a TVK felvásárláaénál, a MOL részéről. A Danubius eredménye is folyamatosan javul, a könyv szerinti érték is emelkedésnek indult, és nagy valószínűséggel még emelkedni is fog. Ne feledjék, a Danubius szállodák a cég saját tulajdonában vannak, az ingatlanpiac valamelyest megmozdult hazánkban is, valamint az elmúlt években több szállodaipari felvásárlás is történt a világban, emelkedő árazás mellett. Összességében ezzel az üzlettel mindenki jól jár, ez most megint egy win-win üzlet. Úgyhogy,hajrá emberek, irány a részvények felajánlása. Aztán pedig egy jól megérdemelt hullámfürdő a Gellért-ben!

danubius_kicsengettek.jpg

Az izomláz legyen továbbra is Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

Ziegler Mátyás

 

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr107547440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása