grexit.jpgBár nem történt semmi meglepő a görög tragikomédiában, azért az ember optimista része várt valami csodát, hogy ne így induljon a hét ahogy indult. Nem elég, hogy manapság még a megszokottnál is olcsóbbak a tunéziai nyaralások, de még így sem kell senkinek, most még a jó kis hellén homok és sziget is elérhetetlenné válhat. Egyfelől a héten nem nyitnak ki a görög bankok, így aki jelenleg Görögországba utazik nyaralni, annak a ruhásbőrönd mellé egy pénzes cekkert is magával kell vinnie, hogy ne érje meglepetés egy lazának tűnő bankkártyás fizetést követően, vagy előtte, amikor mindenhol véletlenül az only cash feliratba fut(hat) majd bele egy tavernába.

A legfőbb kérdés nem is az, hogy hogyan jutottak el idáig, hanem, hogy mi lesz ezután. Lesz-e drachma, vagy sem, és ha igen, esetleg megdönti-e a pengő eddig megdönthetetlennek hitt elértéktelenedését? Erre talán még várni kell, de maga a drachma újbóli megjelenése kézzelfogható közelségbe került. Ma még senki sem látja, hová fut ki ez az egész sztori, de a számunkra érdeke kérés, milyen kereskedést folytassunk a jelenlegi helyzetben. Nyilván a forint idegesen reagálja le az eseményeket, ahogy azt ma reggel is láthattuk. Egy nagyobb gyengülésbe érdemes mindenképpen beleadni, és profit esetén egy követő stoppal bevédeni azt, és figyelni a további mozgásokat. A részvénypiacon egy-egy nagyobb esést érdemes megvenni, és a korrekciós emelkedő hullámot meg ki lehet használni realizálásra. Hiszen sem az OTP sem a MOL vagy akár a Richter sem rendelkezik görög kitettséggel, ami a piaci turbulenciát követően kihatással lenne rájuk. Hiszen a repülőgépek közül sem zuhan le a gépek döntő többsége, mert turbulenciába kerültek.Kijönnek belőle és repülnek tovább. Valami hasonló várható a részvénypiacokon. Ne feledjük, az előző görög válság leglényegesebb motívuma, hogy banki szintről országszintre emelkedett a kockázat, és a jelenlegi para elsősorban a görög bankokra vonatkozik, az eurózóna bankjai kevéssé érintettek a görög finanszírozásban, mint évekkel ezelőtt.

grexit2.jpgTehát egyelőre a portfóliójuk 50-60% -val esésben vételeket kereshetnek illetve egy nagyobb forintgyengülés esetén shortot nyithatnak, de a pénz egy része maradjon meg száraz puskapor gyanánt. Hiszen a piac attól szép, hogy kiszámíthatatlan, fő az óvatosság!

Profit esetén meg marad nyaralási célnak a Balaton (mert nekünk ez a Riviéra, meg talán kevéssé veszélyes mint a földközi-tengeri. Mert mindenütt jó, de biztos az itthon. 

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr607582268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása