Superman kerestetik…

 2012.10.10. 09:26

 

A mai nap van Christopher Reeve halálának évfordulója. Bár utolsó éveit kerekesszékben töltötte, miután egy lóversenyen súlyosan megsérült, de mi emlékezzünk rá legendás filmszerepén keresztül. Hírnevét a Superman című filmben a főhős/Clark Kent eljátszásával szerezte. A való világnak is szüksége van ilyen Superman-re, hogy kihúzza a kátyúból a nemzetközi gazdaság kátyúba ragadt szekerét. De ki legyen az? Márió a varázsló, aki Európában próbálja meg a lehetetlent? Vagy Ben apó, aki időnként felszáll a helikopterrel, és kihajít egy-két bőröndnyi pénzt a nép közé, kenyeret adva a cirkusz mellé? Vagy esetleg keressünk egy germán női Super(wo)man-t, az emancipáció jegyében? Nehéz kérdés, de az látszik, hogy mindenki valami szuperhősre vágyik, aki megoldja a problémákat ahelyett, anélkül, hogy az emberek, az adott politikusok tennék ezt meg. De sikerülhet-e ? Szerintem aligha. El kell, hogy jöjjön az az idő, hogy az emberek elhiggyék mikró, és makró szintem is, hogy elsősorban saját maguk tudnak tenni a boldogulásukért. Na, erre kell még várnunk. Meddig? Hát ez olyan költői kérdés…

 

Nézzük a piacokat:

 

Superman (OTP): Hát eddig nem jött be a várakozásom a papírral kapcsolatban, ezt férfiasan meg kell vallanom. Jelenleg nemcsak a Kripton bolygó van messze, hanem az általam várt 3.600 Ft-os szint is. Ennek ellenére nem vennék bele, kivéve, ha kitör 4.200 Ft fölé, akkor szűk stoppal kockáztassanak bele, akik szeretnek hazardírozni, mert akkor tényleg 4.500 Ft-ig meg sem áll, ha nem álkitörés lenne belőle. Ellenkező esetben, ha nem tör ki, szorítsák a fogukat, és várjanak egy esetleges korrekcióra. De szerintem nem fog kitörni.

 

Lois Lane (MOL): Superman rajongója, esetében viszont továbbra is tartom, ezen a szinten realizáljanak, és ha valami csoda folytán 17.200 Ft közelébe esne, vegyék újra vissza.

 

Jor-El (Richter): Itt sem változott a vélemény, a 38.000 Ft és 40.000 Ft közötti mozgást próbálják meg lekereskedni.

 

Zod (PannErgy): Nagy kérdés, hogy a „fantom zónába zárt meleg, mikor szabadul ki az emberekre. „ Egy „erőszakos” árcsökkenésnek, gondolom, sok diósgyőri várvédő örülne. Vegyék, tartsák a portfólióba.

 

A nemzetközi részvénypiac kriptonit által hibernált állapotban van, venni ezeken a szinteken szerintem már nem érdemes, aki meg szeretett volna, az már eladhatta a papírjait. Továbbra is figyelési céllal vegyék fel a követési listájukra a VW, a Hyundai, a Thyssen Krupp, az Adidas, a Hugo Boss, az Allianz, valamint a Continental papírjait. Szerintem…

 

A devizapiacon továbbra is az EUR/HUF longokat keressék sávosan, most talán 282,5 Ft, 280 Ft, esetleg 278 Ft lehetnek a beszállási sávok. 1,21 alatt sávosan vegyenek EUR/CHF longokat, mert az 1,2 kitart, mint Tell Vilmos a svájci „szabadságharcban”. Az EUR/USD pedig, mint a devizapiac Lex Luthor-ja, mindenki számára tartogathat meglepetéseket, ezért óvatosan közelítsenek hozzá.

 

A hűvös őszi reggeleken, hogy eurója ne fagyjon meg, adjon neki melegséget, vegyen OTP euró kötvényeket! Jön a fűtési szezon, fogyhat az olaj, nem jár rosszul, ha eurójával a Mol Magnóliájában „kavar”!

 

Az izomláz és a Superman sorozat DVD-je legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr524830192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TTakács Jenő 2012.10.12. 08:40:02

Hát mostanába be lettek nézve a dolgok ::(( üdv TJ

TTakács Jenő 2012.10.12. 20:10:22

Elnézést kell ,hogy kérjek ,mert én voltam aki benézett::)) Néhányszor átolvastam és 3800 vétel stoppal ,de nekem nem kell stop hiszen nem t.áttétel veszem .meg kellett volna vennem aztán rávenni,helyette shortoltam 4000 -nél.::(( lehet elment az agyam!! A huf lefele irány is jó volt azt megfogtam.:)A véleményem nem változott :számomra továbbra is a leghasználhatóbb oldal !!
süti beállítások módosítása