„1531 telén a Tepevac dombon, az azték kukoricaistennő Tonantzin lerombolt templomának helyén, Mexikóvároshoz közel északra. A monda szerint aranyködbe burkolózó nő jelent meg, s arra szólította föl a férfit, hogy „menj a püspökhöz […] azt akarom, hogy templomot emeljenek e helyen!” Juan Diegónak nem hitt a püspök, s másnap a találkozás megismétlődött. Diego másodszor is elment a püspökhöz, aki ezúttal azt mondta, elhiszi, hogy a Szűzanya megjelent ott, ha hoz egy jelet. Diego ismét találkozott a Szűzanyával, aki felküldte a hegytetőre, ahol csodálatos módon az évszak ellenére nyíló rózsát talált. A helyen épült meg a Miasszonyunk-székesegyház, ahol máig őrzik Diego tilmáját (bő köpeny) amiben a rózsát Zumarraga püspök elé vitte.”(idézet a Wikipédiából)

 Ha jobban megnézzük a fenti idézetet, érdekes áthallás a ma gazdasági helyzetére. Az elmúlt pár év gazdasági válsága lerombolta a régi pénzügyi mechanizmusokat, régi piaci berögzüléseket („a régi templom lerombolása”) Viszont még nem látszik, ki fog kitalálni egy piacok által elfogadott hatékonyan működő új rendszert, ami hosszú távra stabilizálni tudja a pénzpiacokat. (Kihez szól az új templom emelésének óhaja?) Ez igaz, a hazai és a nemzetközi viszonyokra egyaránt. Talán az előttünk álló hónap az alacsony forgalmával,karácsonyi készülődésével több teret enged a döntéshozóknak gondolkodni a jövőn. Van mit…

 

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Stratégia nem változott, 4.000 Ft vagy felette adják el, vegyenek a nyereségen ajándékot a szeretteiknek, és ha idén még leesne 3.800-3.850 Ft környékére, visszaszállhatnak egy csomaggal.

 

MOL: Itt talán annyival másabb a kép, hogy 17.000 Ft vagy alatta egy csomag vételét meg lehet próbálni, és ha még idén 18.000 Ft vagy fölé menne, akkor realizálhatnak.-

 

Richter: Elmaradt a nagy ürgeöntés a múlt hónap utolsó napján. Ha 35.000- 35.500 Ft között lehet vásárolni, nagyobb portfóliókba vegyenek belőle egy csomagot. 37.000 Ft felett meg szabaduljanak meg tőle. A kis molekulákból lesznek a nagy gyógyszerek. :)

 

E-star: Kihúnyni látszik egy újabb, hulló csillag. Akinek még van, váljon meg tőle.

 

Danubius: Továbbra is egy szerény csomaggal spekulálnék benne. Ez mögött legalább ott vannak a szállodák.:)

 

Nemzetközi piacon már lekapcsolnám idénre a villanyt, részvénykereskedésre mód lesz jövőre is. Számolgassák inkább a véres verejtékkel megkeresett eurókat. Esetleg lehet majd fenyőfadísz is. Csak vigyázzanak a gyertyákkal.

 

A devizapiaci mézeskalács sütögetők továbbra is 280 Ft vagy alatta EUR/HUF long formájú mézeskalácsot süthetnek, „nagypapák, nagymamák” EUR/CHF long formában serénykedhetnek 1,206 körül. Aki pedig EUR/USD formában gondolkodik, vigyázzon oda ne égjen a mézeskalács!

 

Aki eurójával békés adventre készül, az ünnepre biztos OTP euró kötvényben készül! Ha a Mikulástól nem jutott Önnek virgácsra, biztos jó volt és telik MOL Magnóliára!

 

Az izomláz és egy mexikóvárosi útikönyv legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr14961066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.