A hosszú hétvége előtt

 2014.10.22. 08:51

Azt nem tudom, hogy a hosszú hétvégén is ilyen csapadékos lesz-e az időjárás, mint a mai, de az biztos, sokan már az előttünk álló napok adta pihenés lehetőségére gondolnak,lélekben már a befizetett szállodákban képzelik magukat. Ennek megfelelően, ha lehetséges, a pozíciójukat érdemes a befektetőknek lezárni, mert külföldön kereskednek a hét hátralevő napjain is, és akár kellemetlen meglepetés is érheti a pihenésből hazatérő befektetőket a hétfői nyitásban. Persze akár az ellenkezője is igaz lehet, de aki önfeledten, gondtalanul szeretné tölteni a következő napokat, az pozíció nélkül vesse magát a hosszú hétvégébe.

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Akinek sikerült az újabb körbe beszállni 3.950 Ft környékén, az 3% nyereséget nyugodtam elrakhat. legalább lesz miből fizetni az asszony masszázsát a wellness részlegben. :) Venni pedig megint 4.000 Ft alatt vegyenek bele, sávosan.

MOL: Itt eladni nincs lehetőség, viszont venni szerintem igen, valamint akinek van, az pedig tartsa továbbra is.

Richter: A gyógyszerpapír is kedvező beszállási szinten van, nagyobb portfóliókba sávosan vételre ajánlott.

Mtelekom: Nemcsak az osztalék elmaradása, hanem a tervezett internetadó sem jelent sok jót a papír árfolyamának alakulására.

Tartsák továbbra is a PannErgy és a Danubius papírokat.

A nemzetközi piacokon az elmúlt napokban jó beszálló mutatkozott 40 euró és alatta a Hyundai papírjaiban, kedvező hírek jöttek az Adidas-ról, és továbbra is figyelném,venném 150 euró környékén a VW papírjait.

A devizapiac sem alszik álmot csütörtökön,pénteken, úgyhogy csak azok nyissanak,tartsanak pozíciót,akik a következő két napban elérik saját gépükről ezt a piacot. Akik így tesznek, továbbra is a sávos EUR/HUF longokat keressék, és amint van rajta haszon, egy követő stoppal be is védhetik azt. Jó vétel lehet továbbra is az EUR/CHF long 1,21 alatti tartományban.

A kedvező euró árfolyam meghozhatja a kedvet a forint euróra cserélésére, illetve az OTP euró alapú kötvények vételére. Igaz Sanyi bácsi? :) Aki pedig nagyobb kockázattűrő képességgel rendelkezik, továbbra is figyelheti az ukrán illetve a venezuelai állampapírokat.

 

Az izomláz és egy esernyő legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést! A hosszú hétvégén pedig mindenkinek jó pihenést kívánok!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolióblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr856816157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása