A nyári uborka szezonja

 2014.08.27. 08:37

Bár az idő az őszt idézi, a naptár szerint még nyár van, de a piac szerint is. Alacsony forgalom mellett, senki sem csinál semmit. Még az MNB sem, aki tegnap már nem változtatott az irányadó kamaton. Bízzunk benne, az alapkezelők szeptemberi visszatérése mozgást hozhat a piacokra. Addig meg marad az uborka, salátában, szendvicsben, nyersen…

 

Nézzük a piacokat:

Otp: A mostani kisebb emelkedést eladásra használnám fel, mert nehéz elhinni, hogy bármelyik bank is nyerhetne a devizahiteles perekben. Igaz-e Bástya elvtárs? 4.000 Ft alatt majd visszaszállhatnak.

Mol: A nyilatkozatháborúban nehéz igazságot tenni. Mindezek ellenére én venném, tartanám. Bármilyen végső megoldás emelkedést hoz(hat).

Richter: Ezen a 3900 Ft körüli vagy az alatti szinteken, nagyobb portfóliókba egy csomaggal már vennék belőle.

A nemzetközi részvénypiacon az elmúlt időszakban jelentősen csökkent VW részvényeit figyelném, venném.

A devizapiacon sincs mozgás, leszámítva a dollár réges-régen várt erősödését. Az eur/huf párban 314 Ft vagy felette nyitnék óvatos shortokat, valamint az eur/chf longokat venném még itt 1,21 alatt is.

Egy negatív hangulatú időszakban figyelnék az Otp euró alapú kötvényekre, aki eladta őket, jó áron akár majd vissza is vásárolhatja őket.

Akiknél a családban van gyerek, ott kereskedés helyett inkább az iskolakezdés előtti pár napot használják ki valami közös programra. A piac megvár mindenkit, de a suli jövő héten elkezdődik.

 

Az izomláz és egy kosár uborka legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 Ziegler Mátyás

 

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr186640045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása