Régi idők focija

 2012.05.09. 09:06

 

1897. május 9-én a BTC játszotta az első hivatalos futballmérkőzést Magyarországon. A BTC két csapata focizott egymás ellen. Ha maradunk a focihasonlatnál, tényleg az látszik, hogy kell egy csapat. Itthon is, külföldön is egyaránt. Mert mintha a jelenlegiek „kiöregedtek volna”, és nem találják a „modern foci ritmusát”. Nagy labdarúgó nemzetek „szenvednek „a gazdasági labdarúgás területén, Franciaországtól Portugálián és Olaszországon keresztül Görögországig. Az viszont nem látszik, honnan tudnának jönni új „játékosok”, akikre az „jövő csapata” építhető. De akárhogy is van, kell egy csapat! Más megoldás nincs. A labda gömbölyű, és gurulnia kell. Az, hogy gól, vagy esetlen kapufa vagy hatalmas öngól lesz a folyamat vége még nem tudjuk. De azt igen, hogy mit lenne érdemes választani. Végül is a focit gólra játsszák, és nem öngólra, ugye emberek? Tehát, kell egy csapat!
 
Nézzük a csapatot, akarom mondani a piacot:
 
Minarik (OTP): Mindent megtesz a csapatáért, küzd, de elég eredménytelennek tűnik, mindig van valami, ami megakadályozza céljai elérésében, mindig valaki el akarja lehetetleníteni. Továbbra is 3.500 Ft körül vennék, visszavennék belőle, és ha a focimeccset piros lapokkal (napokkal) tarkítanák, sávosan venném. Felfelé pedig, ha mégis nyerőben áll a csapat, szintén sávosan realizálnék. Természetesen extra kilengések is lehetnek az elkövetkezendő napokban a görög, francia események kapcsán, viszont maga az OTP szerintem stabil, egy pozitív korrekció esetén jól kijöhet belőle az ember.
 
Vallay (MOL): Volt egy kapus… ahogy van egy papír, ami szilárdan áll a „kapuban”. 17.000 Ft vagy alatta venném, az osztalék „ajándék”, a magas olajár áldás. 20.000 Ft-ig nem válnék meg tőle.
 
Maitoff (Richter): Kemény balhátvéd. Ilyen a Richter is, ami keményen tatja magát a „turbulens” időkben is. Nagyobb portfóliókba venném, tartanám. Eladni csak 39.500 Ft körül adnám.
 
Kövesi (PannErgy): A tartalék. Nekünk is, nagyobb portfólióba, de nem olyan negatív várakozással ahogy Kövesi várt, hogy bekerüljön a csapatba. Inkább pozitív a várakozás, mikor tör fel a Pannon Puma gejzíre. Venném, tartanám.  
 
Devizapiaci cserejátékosok vajaskenyér evés közben továbbra is tarthatják az EUR/CHF longokat, illetve ha 295-300 Ft közé gyengülne a forint, megshortolhatják az eurót.
 
Ha valami csoda folytán a VW megközelítené a 115 euró körüli szintet, vennék belőle hosszabb távra.
 
Ha euróban szüksége van egy csapatra, befektetését OTP euró kötvényben kamatoztassa! Ha kell még egy csapat, jól jár ha a MOL Magnóliájának bizalmat szavaz!
 
Az izomláz és egy Régi idők focija DVD legyen Önökkel! Nagyon óvatos, és sikeres kereskedést kívánok!
 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr534497700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása