92 éve, a mai napon született Rényi Alfréd, a modern magyar valószínűség számítási iskola megalapítója. Tudományos kutatásainak alapja a számelmélet volt. Érdekelték a matematikával kapcsolatos filozófiai kérdések. Kossuth-díjjal is kitüntették, valamint tagja volt a Magyar Tudományos Akadémiának is.  Milyen szép emléknap is a mai, hiszen a piacon manapság igen sokan gyakorolják a valószínűség számítás gyakorlati oldalát. Most éppen annak valószínűségét próbálja meg mindenki kitalálni, csődbe megy-e Ciprus, ha igen, mikor. Mekkora valószínűséggel lesz 320 vagy felette a forint. Mi a valószínűsége, hogy újra feléled a válság az eurozónában. A matematika tudományának egy apró szelete, de mennyire összefonódik mindennapjainkkal. Nagy valószínűséggel…

 

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Ma nagyobb valószínűséggel közelebb kerülhetünk ahhoz a 4.000 Ft-os árhoz, amit a múlt héten még igencsak messziről figyelhettünk. A vételekkel még továbbra is kivárnék, de bátrabbak egy pici csomagot 4.200 Ft-on megvehetnek. A papírral kapcsolatos mai legnagyobb hír viszont egy ünnepnap. A mai napon ünnepli 60-dik születésnapját Csányi Sándor, a cég elnök-vezérigazgatója. Csókolom Sanyi bácsi, Isten éltesse, jó egészséget kívánunk!

 

MOL: Jelenleg gyűjtögetési fázisban van a papír, sávosan vásárolnám folyamatosan.

 

Richter: Mint a MOL-nál. 33.500 Ft körül vennék megint belőle, és ha tovább esik, venném még. Főleg nagyobb portfóliókba ajánlott, tartásra.

 

PannErgy: A helyzet változatlan. Mi a valószínűsége, hogy még idén elindul a miskolci projekt? :)

 

Danubius: Kis csomagokkal, nagy valószínűséggel, speki pakkok kialakítása javasolt.

 

Devizapiaci kismatematikusok óvatos EUR/HUF short pozíciókat építhetnek ki, figyelve arra, hogy még akár 320 Ft körül is tudjanak nyitni pozíciót. Érdekes lehet az USD/HUF short a jelenlegi 236-240 Ft körüli szintekről. Az EUR/CHF longokra jó lehetőség nyílik manapság, 1,22 alatt. Az EUR/USD irányt pedig nagy valószínűséggel senki sem szokta eltalálni. De azért csak hajrá…

 

Ha euróval kötvényben nyerni szeretne, pénzét valószínűleg OTP euró kötvénybe fekteti be!

De választhatja a MOL Magnóliáját, így sem rontja a nyerési pozícióját!

 

Az izomláz és egy valószínűség számítás könyv legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr885149630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása