A három testőr

 2012.12.05. 08:39

142 éve a mai napon halt meg id. Alexandre Dumas francia író. A legolvasottabb francia íróvá tették kalandos történeti regényei. Nekem A három testőr tetszik a legjobban. Ha megnézzük, mintha megelevenedne a történet. Athos (Németország), Porthos (Kína), Aramis (Franciaország), kiegészülve d’Artagnan-nal (USA) őrködnek a kényes piaci egyensúly megtartásáért. Persze ármánykodás mindig van Rochefort (Görögország) és Mylady (Spanyolország) miatt. Richelieu bíboros (Ben Bernanke) a hatalmas és ravasz tanácsadó mindig használja hatalmát.  Nagy kérdés, hogy a királynő ékszere (euró zóna) elveszik-e, vagy a testőröknek sikerül megmenteni a haramiák karmaiból. Lesz még pengeváltás, az biztos. Mert ugye „Egy mindenkiért, és mindenki egyért”.

 

Nézzük a piacokat:

 

 

OTP: Aki még nem adta el az olcsón vett papírokat, az tegye meg, és koncentráljon a Mikulás ajándékokra. Ha visszaesne 3.800-3.850 Ft környékére, vegyenek belőle egy csomagot.

 

MOL: a 17.000 Ft vagy alatta vett papírokat 18.000 Ft vagy felette szintén engedjék el. Ha visszaesik egy 1000 Ft-ot vegyék vissza. Ha meg nem, akkor tisztítsák ki a csizmájukat, hátha kapnak ajándékot 6-án.

 

Richter: A nagy tűzijáték elmúltával koncentrálni lehet a fundamentumokra, molekuláig lebontva. Aki 35.500 Ft körül vett, ha elég az 1.000-1.500 Ft nyereség pár napra dobják ki a papírt. Ha nem, akkor várjanak 37.200, illetve 37.800 Ft-ig.

 

Danubius: Régen beszéltünk a papírról, én kisebb csomagot tartanék belőle. Előbb-utóbb ki fog kopni a BÉT-ről, remélem a részvényeseknek meg nem felkopik az álla, hanem 6.000 Ft körül a kitartóakat kivásárolja a nagytulaj.

 

Nemzetközi részvénypiacokon a közelgő ünnepek miatt, ha nincs pozíció, nem is vennék fel újakat.

 

Devizapiaci testőröknek továbbra is 280 Ft vagy alatta érdemes az EUR/HUF longokat védelmezniük, és igény szerint 283-285 Ft között realizálni. Aki a nyugdíjas szekcióban vett 1,205 alatt EUR/CHF longokat, 1,214-1,215 körül realizálhat. EUR/USD öngyilkos bajvívóknak pedig esetleg szűk stoppal 1,3085-1,313 körül érdemes lehet shorttal bepróbálkozni. (fiscal cliff vagy sem, ez itt a kérdés)

 

Ha euróját nem akarja rábízni testőrökre, tegye az OTP euró kötvényébe! Ahogy d’Artagnant ragaszkodott Constance-hoz, úgy ragaszkodjon eurójával Ön is a Mol Magnóliájához!

 

Az izomláz és A három testőr DVD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr174948427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása