New Deal!?

 2013.01.30. 08:38

1882-ben ezen a napon született Franklin D. Roosevelt. Az egyetlen elnök volt, aki két ciklusnál (4-szer választották meg) többször volt elnök. Legnagyobb sikere a new deal program, amivel segítette a munkanélkülieket, a gazdaság talpra állítását, a gazdaság és a bankrendszer reformját. Ez az, ami jelenleg nem látszik itthon és külföldön sem, kik lesznek azok, akik meg tudják valósítani azt a new deal programot, ami kiváltja a pénznyomtatást, és emelkedő pályára állítja a gazdaságokat. Itthon újra kamatot csökkentett az MNB Monetáris Tanácsa, de szerencsére a forint nem reagált erre a 300 Ft-os szint áttörésével. Eddig…

 

Nézzük a piacokat:

 

 

OTP: El kell ismerni, eddig továbbra sem az én várakozásaimnak megfelelően mozog a papír. Kérdés, hogy az 5.200 Ft-os vagy a 4.200 Ft-os rés töltődik be előbb. Én továbbra is kivárnék a vételekkel.

 

MOL: Itt is kivárnék, ha valamikor korrekció lenne, 17.200-17.500 Ft körül vennék belőle.

 

Richter: Talán itt látszik a legnagyobb esély arra, hogy vásárolni lehessen belőle egy csomagot 36.500 Ft körül. Ha esetleg tovább esne, 35.500 Ft körül még vennék belőle.

 

Danubius: Továbbra is spekulálnék benne kis csomaggal.

 

PannErgy: Bár meglepőnek tűnt az árfolyam esése, a miskolci projekt elindulásának csúszása valószínűleg türelemvesztő lehetett befektetők számára. Az új vezérigazgató kinevezése viszont mindenképpen pozitív üzenet a befektetők felé. De a lényeg, ebbe a papírba nem szabad teljes pénzzel beszállni. Ha meg valaki csak egy kisebb csomaggal ül benne, akár magasabb árfolyamról, zsírozza le, aztán ha a projektek elindulnak, nézzen rá. A portfóliójuk nagyobbik részét pedig nagy papírokba forgassák.  Aki viszont a teljes portfólióját ebben tartja, annak javasolnám a KEG, ECONET, E-STAR, HUMET példáját. Kedves fórumozók, kis papírban sohasem szabad all-in pénzt pakolni!

 

A nemzetközi részvénypiacon elérhető közelségbe került a Hyundai beszálló 22,5 euró környékén.

 

A devizapiacon a törpecápák remélem EUR/HUF shortokban ülnek 295 Ft vagy felette. Ki adott el a legmagasabb árfolyamon? Ha lenne egy forint erősödés, 291,7-292,5 Ft körül, elvinném a nyereséget. Óvatos duhajok továbbra is megpróbálhatják az EUR/CHF shortokat 1,25-ről szűk stoppal. Az EUR/USD-t pedig továbbra is kerülném, mint Mikulás a nyári strandot.

 

Akinek az olvadással előkerült eurója, az biztos OTP euró kötvénybe pakolja! (Ugye kedves Sanyi bácsi?:)) http://bet.hu/newkibdata/113020849/130129_Csanyibej_042.pdf De ha valami nagyobbra vágyik, az Ön pénze MOL Magnóliájában tanyázik!

 

Az izomláz és egy latyakvédő gumicsizma legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr355052454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása