Mikulás ralira várva

 2014.11.26. 10:34

Hihetetlen, de lassan megint eltelik egy év. A gyerekek ebben az időszakban már a Mikulást várják. A piaci szereplők is. Hiszen a tőzsdei legendárium szerint ilyentájt szokott lenni az ún. Mikulás rali. Persze nem minden évben, de valahogy ez vésődött be az emberekbe. Az idei évben, főleg a nyugati piacokon ezt a legendát erősítheti az ECB „pénznyomtatása”. Lesz-e, vagy sem, nehéz megmondani, egy viszont biztos, a befektetőknek érdemes józannak maradni ilyenkor is, és az év vége felé inkább a pozíciók leépítésével érdemes bíbelődni, mintsem új, nagy pozíciók felvételével foglalkozni. Ne feledjék, év végén a likviditás lecsökken, a volatilitás megnő. Fontos, hogy ne a szájuk nőjjön meg a befektetőknek, amikor lebiggyed a szomorúságtól, hanem a mosolyuk.

Nézzük a piacokat:

 OTP: Sávozik továbbra is a papír. 3.950 Ft vagy alatta sávos vétel, amennyiben a megvett részvényeken profit képződik, akkor pedig realizáljanak.

MOL: Érdekes olvasni, amikor a horvát miniszterelnök mennyire másabb hangvételben nyilatkozik a MOL-INA dologgal kapcsolatban, mint a horvát gazdasági miniszter. Mi lenne, ha a tárgyalásokon is a miniszterelnök venne részt?   Továbbra is tartsák, vegyék, közel lehet a végkifejlet.

Richter:Nagyobb portfóliókba továbbra is érdemes vele kacérkodni 3700 Ft alatti tartományokban,sávosan, akár hosszabb távra is.

Tartanám továbbra is a meglévő Danubius és Pannergy papírokat.

 A nemzetközi piacokon emelkedésnek indultak a papírok. Akinek van Hyundai, Daimler illetve VW papírja, az a profit bevédése mellett figyelje meddig emelkednek ezek a részvények.

A devizapiacokon továbbra is jó vétel lehet az EUR/HUF long (a december 30-i napra mindenki készüljön fel extrapénzzel a vásárlási lehetőségre J). Szerintem nem lesz sikeres a svájci népszavazás,ezért továbbra is bátran tarthatják, vehetik az EUR/CHF longokat is.

Aki a kedvező euró árfolyam mellett,lecserélésre szánja el a forintját, annak még most sem késő az OTP euró kötvények vételével kacérkodni.

Az izomláz és egy csizmatisztító legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr46933989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása