Operáció a tengerentúlról

 2011.09.07. 08:30

Tíz éve hajtottak végre első alkalommal transzatlanti műtétet. Egy orvos csoport New Yorkból video készüléken keresztül irányított robotkarok segítségével műtött meg egy strasbourgi kórházban ápolt hölgyet. A jelenlegi gazdasági folyamatok mellett most is az a kérdés, a tengerentúlról lesz-e „operáció”, azaz az elkövetkezendő időszakban a FED a Q3 elindításával, beindításával ad-e újabb esélyt a gyógyulni váló piacoknak, vagy hagyja magában folyni az eseményeket, kockáztatva egy esetleges recessziót. Szólnak érvek ellene és mellette is, kérdés ki milyen időtávban tekint előre. A hazai piacon nem jött tornádó a miniszterelnök bejelentéseit követően, de mint köztudott a Kárpát-medence jól védett az ilyen természeti csapások ellen.

Nézzük a piacokat:

OTP: Kicsit az elmúlt atlétikai vb jut róla eszembe. Pontosabban Usain Bolt. Az OTP is ilyen, a legerősebb, de sokszor elszórakozza a dolgokat, de nem érdekli különösebben. Rövid távon még gyengülhet, ha a hűvösebb őszi szelek elérik a hazai piacot, de ha hosszabb távra gondolkodunk benne, akkor a jelenlegi szinteken (4.000 Ft vagy alatta) sávosan venném. Utána pedig ízlés kérdése, hogy a rövidpasszos, 10 %-os hozamra gyúrnak rá, vagy beleülnek, és bevárják az 5.000 Ft-os sebesvonatot, vagy a 6.000 Ft-os, kicsit késő személyt a kettes vágányon.

MOL: Csúszunk, csúszunk, egy kis dombra lecsücsülünk, csüccs. Ha tolatás van, tolják 16.000 Ft alá, „ha beindul a vonat a szívünk majdnem megszakad” (ha nem vettünk bele). Esésben venném, és tartanám(akár a 20.000 Ft-os ködös horizontig is), bár itt is lehetőség van a körömpasszos játékra (16.000 Ft és 17.500 Ft között)

Richter: Továbbra is kivárnék a papírral. Ha van, 35.000 Ft felett OTP-re vagy MOL-ra cserélném.

A kisebb papírok továbbra is akkor jelenthetnek fantáziát, ha nagyobb portfólióba gondolkodunk velük. Ha így van, figyelhetjük az FHB, a PannErgy és a Danubius papírjait. Ha nemzetközi részvényekben gondolkodunk, akkor 100 euró vagy alatti szinteken hosszabb távra a Volkswagen részvényeit figyelném, venném.

Devizapiaci törpecápák egy kis pihenőt kaptak a CHF/HUF párban. A nagy kérdés az, ha esetleg még rosszabbra fordul a világgazdasági hangulat, tudja-e, lesz-e értelme pénzt égetnie a svájci jegybanknak 1,2-nál. EUR/HUF párban pedig akkor lehet jelentősebb mozgás, ha a piac számára hosszabb távon kiderül, woodoo vagy nem woodoo a hazai gazdaságpolitika.

Ha megtakarításának biztonságát euróban látja, Önt az OTP euró alapú kötvénye várja! Ha a pénzt olajban akarja fialtatni, akkor Önnek MOL Magnólia kötvényt lenne érdemes venni!

Az izomláz és egy atlétikai váltóbot legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

Ziegler Mátyás - Győr
 

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr433208220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása