FED-re várva

 2014.03.19. 09:26

Mivel egyelőre a krími helyzet nem terjedt tovább a félsziget határain kívülre, ezért a piacokat rövidtávon újra a gazdasági folyamatok kötik le. Minden szem a mai FED döntésre figyel, lesz-e valami változás a tapírral kapcsolatban, vagy megy minden a maga útján, ahogy azt eltervezték. Érdekes lehet, ha az esetleges későbbi amerikai kamatemeléssel kapcsolatban nyilatkozni fog a testület. Este minden kiderül…

 

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Aki a múlt héten sávosan belevett a papírokba, jól tette, most ebben a pozitív korrekcióban nyereséget realizálva ki is szállhatnak a papírból, és várhatnak egy kicsit, merre indul tovább a részvény.

MOL: „DEA” pakett nem lesz a Molé, ennek ellenére továbbra is venném, tartanám, mert véleményem szerint orosz cég nem fog tudni beszállni az INA-ba, így a horvátoknak a MOL-lal kell egyezkedni,megegyezni.

Richter: Itt is igaz az, amit az OTP-vel kapcsolatban gondoltam. Aki az esésben sikeresen bevásárolt, az most az emelkedés közepette nyereséggel realizálhatja a tranzakcióit.

FHB: Ha esetleg megint megközelíti az 1.000 Ft-ot, akkor, aki eddig nem adta el, eladhatja. Rövidtávon jelentősebb emelkedés egyelőre nem látható.

A meglévő PannErgy és Danubius pakkokat továbbra is tartanám.

A nemzetközi részvénypiacon a 2014-es labdarúgó vb szponzorait figyelném, és aki 9000 pont alatt nem tudta, vagy nem akarta még kicsukni a DAX shortjait, az tartsa a következő lejtmenetig.

A devizapiacon tevékenykedők, akik bátrak voltak, és a múlt héten nyitottak 313-314 környékén shortokat, azok most nyereséggel kicsukhatják, vagy egy követő stoppal bevédhetik nyereségük egy részét. Ha a jövő keddi MNB ülés előtt 310 Ft alá esne, óvatos longokat nyitnék. A „kisnyugdíjas” EUR/CHF longok továbbra is ajánlottak, ugyan úgy mint az USD/CHF longok. Az EUR/USD párban este akár jelentősebb mozgás várható, azt inkább kerüljék el.

Aki euróját a kötvénypiacon helyezné el, továbbra is kísérje kiemelt figyelemmel az OTP euró kötvényeit (Csókolom Sanyi bácsi! Boldog születésnapot és jó egészséget kívánunk Önnek minden OPUS kötvénytulajdonos nevében :) ), hosszabb távú dolláros befektetők pedig kedvező hozammal képezhetnek „önkéntes nyugdíjalapot” a magyar dolláros államkötvényekkel.

 

Az izomláz és egy Gazdálkodj Okosan társasjáték legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr895869113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása