Pandóra szelencéje

 2011.08.17. 09:03

Amikor az S&P leminősítette az USA-t, nem tudta?! Milyen lavinát indított el vele. Mintha Pandóra meséjét láthattuk volna a piacon. Mostanáig az emberek (amerikában) paradicsomi, AAA-s állapotban éltek. Egy nap azonban Pandóra (S&P) kíváncsiságból kinyitotta a szelencét (leminősítette elsőként az USA-t), és az emberiségre szakadt minden gond, baj, szenvedés. Pandóra megijedt, gyorsan lecsapta a szelence fedelét (lehet, hogy számolási hiba történt), amiben egyedül egy dolog maradt, a remény. Így a világra szenvedéssel teli időszak köszöntött, amíg Pandóra újra ki nem nyitja a szelencét, hogy a remény is ki tudjon szabadulni. Reméljük, minél előbb kinyílik. A svájci Alpokban pedig a tehenészlány van gondban, mit tegyen az ellen, hogy mindenki alpesi tejet akar inni, amekkora mennyiséget meg nem bírnak termelni már a tehenek. A megoldás még nem látszik teljesen, több tehén beállítása a Holstein fajtából (ECB segítség az intervencióhoz), vagy maradjon aranyáron a svájci tej (erős a frank). Miközben a tejfelvásárlók (devizapiaci spekulánsok) pedig folyamatosan az istállók körül settenkednek. Meglátjuk.

 Nézzük a piacokat:

OTP: A turbulens mozgás nem tesz jót a papíroknak, így az OTP-nek sem. Ennek ellenére, ha hosszabb távra gondolkodunk a jelenlegi szinteken sávosan építeném az OTP portfóliót.

MOL: Jó eredmény, ami jelenleg nem épült bele az árba. Itt is minden esésben sávosan a vételeket keresném.

Richter: Stabilizálódott az árfolyama, de a két másik nagypapír jelenleg nagyobb fantáziát generál a befektetők fejében, így egyelőre kivárnék a papírban.

A kisebb papírok a pánikban mindig nyomottabb árakon forognak, mint a blue-chip papírok. Ennek ellenére hosszabb távra nagyobb portfóliókba venném az FHB, a Danubius és a Pannergy részvényeket.

Devizapiaci törpecápák várják meg milyen stratégiával áll elő a svájci jegybank.

Aki eurójával ilyen turbulens időben szilárd alapokon akar állni, annak az OTP euró alapú kötvényeit tudom ajánlani!

Az izomláz és egy lezárt szelence legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!
 

Ziegler Mátyás - Győr

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr863159584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása