Rokonok?!

 2010.11.24. 09:25

 "Kopjáss Istvánból Zsarátnok főügyésze lesz a korrupt Makróczy ellenében. Kopjáss tiszta ember. A zsebe üres, de a feje tele van szép, világmegváltó álmokkal. A főügyészi pozícióval azonban nemcsak jóra fordítható hatalom jár, hanem egy jó nagy disznóság, a Sertéstenyésztő és sok-sok rokon. A rokonok egy része nyakig benne van a Sertéstenyésztő panamában, a másik része meg nagyon szeretne bekerülni valami jó zsíros panamába. Kopjáss kicsit beleszeret a hatalomba és nagyon beleszeret egy rokonába. S végül elbukik, mert nem lehet valaki rokon és nem rokon egyszerre. De ő legalább levonja a konzekvenciát. A Sertéstenyésztő viszont ránk marad göndör mosolygással.”

Milyen érdekes, hogy az elmúlt napok itthoni eseményeiről ez az idézet jut az ember eszébe. Hiába leng más színű zászló a várban, az emberi tényezők, beidegződések szinte semmit nem változnak. Maradnak(?!), maradtak(?!) urambátyám típusúak. 

Külföldön a Kelta Tigris 85 milliárd eurós csontot kapott, kérdés ez elég lesz-e arra, hogy hosszabb távon stabilizálja az országot. És jön-e ezután a következő mediterrán csapat, lesz-e portugál és/vagy spanyol mentőcsomag? A XXI. Század spanyol armadája elődjéhez hasonlóan elsüllyed, vagy tartósan a víz felszínén tud maradni?

Ázsiában pedig újraforgatják az Észak Dél ellen című filmet, az amerikainál kisebb költségvetéssel, és ázsiai szereplőkkel. Ennek megfelelően, reméljük gyorsan végeznek a filmforgatással. 

Nézzük, milyen magyaros sertések közül választhatunk:

Vadas mangalica: OTP Talán ma nem lesz nagyobb sertésvész, így nagyobb elhullásra talán nem kell számítani. Ha mégis, a vész 4800 Ft körül állatorvosi segítséggel megállítható. A kezelés 4650 Ft-nál ismételhető. Jelenlegi vágósúlya 5350-5400 Ft körül található.

 Fekete mangalica: MOL: 19.000 – 19.500 Ft körül süldőket vásárolnék, és 20.700-21.000 Ft körül értékesíteném őket.

Fecskehasú mangalica: Richter: 44.0000 Ft körül növelném az állományt, amit 46.500 Ft körül pedig lecsökkenteném.

Vörös mangalica: Pannergy: A meleg víztől minden bőr kivörösödik, hát még a hideg napokon. 900 Ft alatt mindenképpen tartanék a sertéstelepen belőle, és hosszabb távon gondolkodnék benne.

Ha EU normák szerinti konzervatív tenyésztő valaki, pénzét csak OTP eurós kötvényben akarja tartani.

Az izomláz és egy jégkaparó legyen Önökkel ! Óvatos és sikeres kereskedést!

 Ziegler Mátyás - Győr

Címkék: tőzsde portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr32469659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása