Az epsomi derby évfordulójára

 2011.05.04. 08:48

1780. május 4-én futották először a híres epsomi derbyt. A XVIII. században lett földtulajdonos Epsom-ban Lord Derby. 1780-ban sikerült megszerveznie az előző évi mintájára (The Oaks) egy újabb versenyt, aminek a nevét a legendák szerint pénzfeldobással döntötték el. 1784-ben a távot 1 mérföldről másfél mérföldre változtatták. Miért érdekes ez manapság? Elég nagy bizonytalanság van a világban, és kis hazánkban is. Elsősorban gazdasági téren. Csak remélni tudjuk, hogy az események alakulása nagyobb sikerrel kecsegtet, mint amennyi nyerési esélye van minden évben a falónak az epsomi derbyn.

Nézzük a lovakat:

Hintaló (OTP): kellemesen elhintázgatott 5950 Ft és 6400 Ft között. Remélem, akinek nyereséges volt, eladta. Akinek nincs, ne rohanjon venni a játékboltba. Én csak 5250-5350 Ft között adnék ki először rá pénzt. Még nem ma lesz.

Táltos (MOL): Eddig szépen ette a forró parazsat, de mintha az is kihűlni látszana. A következő meleg parázs szállítmányig várnék vele. Ha valahol a kályhában találunk pislákoló parazsat, gyorsan kivenném.

Paripa (Richter): Ha sikerül megszelidíteni a kötőfékkel, oda visz, ahova csak szeretnéd. Most mindenki a 860 Ft osztalék magasságot szeretné elérni vele. A réz kötőfék 37200 Ft-on, az ezüst 36.500 Ft-on, az arany kötőfék pedig 36.000 Ft-nál található.

Igásló (Pannergy):Tekeri körbe-körbe a fúrófejet, de most mivel az egyik patkó leesett a lábáról, az újrapatkolásig kicsit pihen. Ennek ellenére minden patkóleesést abrakolásra használnék fel. Nem vele másszák meg az üveghegyet, de a világ végére elmenni neki lesz ereje.

Devizapiaci lovászfiúk remélem eur/huf és chf/huf gebéiket megetették a múlt héten rendesen 263 Ft-265Ft illetve 204 Ft -205 Ft között forró parázzsal, és ennek hatására táltos válhat belőlük. Egyikük 268 Ft 270 Ft-ig, másikuk 208 Ft-210 Ft-ig mászhatja meg elsőre az üveghegyet.

Ha gebéjéből euróval szeretne táltost faragni, az OTP euró kötvénnyel kell abrakoltatni!

Az izomláz és egy arany kötőfék legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!
 

Ziegler Mátyás - Győr

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr392876294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása