A világháló pókja

 2011.06.08. 08:14

A mai nap ünnepli születésnapját Sir Timothy Berners-Lee , a Világháló kifejlesztője (Robert Cailliau-val) illetve a World Wide Web Consortium vezetője. Mi az, amit ez az ember adott nekünk a világháló által? A hihetetlen gyorsaságot, amivel az információ eljut az azt felhasználókhoz, az információ korlátlan szabadságát, idő és térbeli korlátozás nélkül, ami sajnos néha nem pozitív formában jelenik meg a háló használói számára. De a piacoknak mit jelent? Azt, hogy a különböző események pozitív vagy negatív reakciója félelmetes sebességgel, szinte azonnal megvalósul. Ezért történhet meg, hogy egy-egy hír lökésszerű reakciókat képes kiváltani a piacokból, hiszen gyakorlatilag mindenki azonnal értesül az eseményekről. A hírek időbeli és térbeli learbitrálására nagyon kicsi idő áll rendelkezésre. Ez egyfelől jó, másfelől viszont egy-egy intenzív piaci reakciót követően hosszabb ideig szélcsendes az időjárás a piacokon, ami igazából senkinek sem jó, hiszen mindegy hogy esnek a piacok vagy emelkednek, de igazán keresni a mozgó piacon lehet, állóvízben nagyon nehéz (lásd hazai részvénypiac). Bár vannak egyenlőbbek az egyenlők között, de elmondható, hogy az elmúlt évszázadokhoz képest a fokhagymanyomót iránytűnek használó háziasszony is versenyben van az információért a pénzpiacokon a nagyobb befektetők mellett. Csak az kell hozzá, hogy jól beszippantsa a Világháló.

Nézzük a piaci pókokat:

Karoló pók (OTP): A rovarok által sűrűn látogatott helyeken várakozik, és közvetlenül csap le áldozatára. A nemzetközi pókhálóhivatal(Fitch) országos javuló pókháló minősítése erősítheti hálóját, ennek ellenére tartósan csak 5.500 Ft körül ragadnék a hálójába.

Brazil vándorpók (MOL): Állandóan mozgásban van, ha veszélyben érzi magát azonnal mar (ahogy ezt már láttuk tőle párszor) Az állami pókbizottság megjelenése hosszabb távon lendítheti pozitív vagy negatív irányba a befektetői póktársadalmat. Egyelőre óvakodnék tőle.

Namíbiai aranykerekes pók (Richter): Érdekes menekülési módot választ, összegömbölyödik, és leborul a homokbuckáról. Ezzel a pókkal szemben az elmúlt időben kicsit elhatalmasodott az arachnofóbia. Pedig gyógyszerrel (megfelelő árfolyam) kezelhető. Szerintem 34.000 Ft körül egyáltalán nem halálos a mérge, ráadásul egy adag szérum (osztalék) már a hűtőben van.

Vizipók (Pannergy): Jelenleg kicsit több levegő van a légnadrágjában, és vízi kristálypalotáját is belepte a moszat, de előbb-utóbb helyreáll ez a dolog, nem kell félteni.(Fun-oknak üzenem, táblázat javítva:) Én mindig tartanék belőle, mert ne feledjék: „Hát ez a vizipók, egy csodapók!”.

A görög pók csípése ellen készül az újabb szérum, ezért a 217-220 Ft körül nyitott chf/huf shortokat (remélem nyitottak!:) lezsíroznám, és 210 Ft előtt semmiképpen sem zárnám. Nem hiába hallgattuk oly sokat a múlt héten a Neoton 220 felett… című slágerét. Az eur/usd irányát a csütörtöki ECB ülés, és az azt követő kommentek befolyásolhatják jelentősen, ezért aki ebben a devizapárban kereskedik, pókháló szaggatásra csütörtökön készüljön fel.

Ha ön a bátorság mintaképe, pókhálójában (portfóliójában) ott lapul a 3 éves görög kötvénye!

Ha Önök óvatos póknak tűnnek, eurójuknak OTP eurós kötvény hálót szőnek!

Az izomláz és egy tarantula legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

Ziegler Mátyás - Győr
 

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr412966878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása