Amerika felfedezése

 2011.08.03. 10:22

1492-ben Kolumbusz Kristóf elindul Huelvából, hogy nyugat felől jusson el Indiába. Október 12-én kiköt a Bahama-szigeteken, "felfedezi Amerikát". Mintha a befektetők is most kezdenék felfedezni az Újvilágot, sajnos nem pozitív szempontból. Hirtelen, mintha mindenki most jött volna rá, hogy gond lehet az amerikai gazdaságban. Eddig mintha fel sem tűnt volna a hihetetlen adóssághegy, ami nagyobb, mint a Titanicot elsüllyesztő jéghegy. Én azért azt gondolom, az az ország, aki saját maga annyi pénzt „fénymásol magának” amennyit akar, soha nem fog „csődbe menni”, amíg a fogyasztás lesz a legfontosabb szempont, és az emberek fogyasztanak, fogyasztanak, fogyasztanak (hol magukat, bár ez, látva sok amerikai felnőttet, kevéssé hatásos) addig nem futhatnak lyukra.

 Hiába akarnak a dollár helyett valami más tartalékvalutát, de mivel jelenleg szinte minden dollárban pihen a világban, ha valaki el akarná adni, hogy más devizát vegyen, ki venné meg tőle a dollárt? 22-es csapdája, amiből megint a dollár tud kijönni jól. A héten már csak az S&P van hárta a trióból, hogy nyilatkozzon az ABC három első „AAA” betűjével kapcsolatban. Mindenki azt várja, hogy leminősítik az USA-t, hogy a renoméjuk megmaradjon. Önök hogy gondolják, amerikai az amerikainak kivájja a szemét? Lesz az amerikai adósságból „szemét”? Meglátjuk.
Nézzük a piacokat:

OTP: Remélem egy csomagot már vásároltak. A hiszti viheti lefelé, esésben sávosan vásárolnám 5.000 Ft körül, utána a megy tovább 4.850 Ft körül, meg 4.650 Ft körül. Ha megnyugodnak a piacok, 5.800-6.000 Ft körül el lehet majd adni. Én ezekre a szintekre vártam. És Önök?

MOL: Szintén zenész. Esésben sávosan venném őt is.

Richter: Defenzív papírként nagyon jól tartja magát. Akinek van, és nyereséggel ki tud lépni belőle, cserélje át rövid távon OTP-re vagy Mol-ra. Ha nem nyereséges tartsa.

A kisebb papírokkal (Pannergy, Danubius) kapcsolatban véleményem nem változott, viszont most a nagyobb papírok erőteljesebb mozgása miatt a figyelmet rájuk fordítanám.

Devizapiaci tőzsdecápáknak Churchill idézetét tudom küldeni: ”Nem ígérhetek semmi mást csak vért, gürcölést, könnyeket és izzadságot.” Bár nem tudni meddig tart a chf ámokfutás, a chf/huf shortokat tartanám, finanszíroznám. A rettegés foka extrém esetben 260-265 Ft lehet, de megkérdezném Hildebrand urat szokta-e hallgatni azt a régi magyar slágert: Doktor úr a maga szíve sose fáj? (az erős svájci frank miatt)

Ha ebben a viharos vizeken euróban hajózna, akkor Ön biztosan OTP eurós kötvény hajóban utazna!
Az izomláz és egy devizás elsősegélydoboz legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést! 

Ziegler Mátyás - Győr
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr133122305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása