Ahogy a fák nem nőnek az égig, kivéve az égig érő paszuly című mesében, úgy lefelé sem végtelen az út. Ahogy Eric Draven a Holló című filmben mondja: „Örökké nem eshet!” Megint azt láthatjuk, hogy különböző portálokon körbehordozták a véres kardot, amelyre Alexander MacLoad egy csepp vére került, aki eret vágott magán, ahogy hirtelen mindenki a skót Alföld pénzcserélő kastélyát találta alkalmasnak, hogy részvényeit tapétává silányítsa. Ha valaki tapétaként szeretné használni, úgy sem rossz, de bízvást állítom, az eredeti funkciójában (részvény) is megállja a helyét. A humán-indikátorok is fordulót, de legalább is jó beszállási pontot sejtenek, mert tegnap egy általam nagyra becsült kedves ügyfélben felmerült, nem kellene-e eladni a magasabban vásárolt (nem tőkeáttételes) részvényeket. Utoljára ilyen gondolata 2009-ben volt, amikor az utolsó előtti napon, 1355 forinton eladta az OTP részvényeket, és másnap 100 Ft-os további esés után éles fordulattal emelkedni kezdett a részvény.

 Bármi is fog még történni az elkövetkezendő időszakban, ha valaki nem egy-két napra gondolkodik részvényben, ezeken a szinteken már mindenféleképpen érdemes részvényekbe fektetni a pénzt, magasabb hozam érhető el velük, mintha kötvényeket vennénk. Nyilván alját tetejét a piacnak csak utólag tudja meg minden grafikonvarázsló, itt nem is ez a lényeg, hanem ha elhisszük, hogy a MOL és az OTP csődbe nem megy,mehet, akkor bátran vehetők. Úgyis lassan közeledik a tél, tankoljon fel mindenki egy kis befőttel. Szilva, barack, meggy, OTP, MOL mindegy. Ínséges, drága téli napokon, jól jön az olcsón vett befőtt. A címben szereplő mondatban mindenki saját kénye-kedve szerint teheti a vesszőt, én így tenném: Részvény vételhez nem kell félnetek, jó lesz.

Csak mindenkinek legyen ideje, türelme kivárni. Tudják, az idő pénz.
 

 

Ziegler Mátyás - Győr

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr663247817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2011.09.23. 14:15:40

Kedves Mátyás!

Hulló kés alá nem állunk be...
Szerintem az valamivel előremutatóbb tanács lett volna, ha azt írod, minden emelkedést adj, egészen addig míg alapvetően meg nem fordul a világ...

prik 2011.09.23. 14:24:39

Tisztelt Tyss!
Köszönjük a hozzászólását, a hulló kés csak megsegez, de nem szúr le :) Az OTP könyv szerinti értéke alatt jócskán nem gondolom rossz befektetésnek, a hullókés effektus elsősorban annak lényeges, aki rövidebb távon kereskedik. Az írásban pont azt szerettem volna érzékeltetni, hogy a jelenlegi árszintek mellett a kötvénybefektetéssel összehasonlítva kedvező áron lehet mind az OTP, mind a Mol részvényeibe. Ennek ellenére természetesen lehet hogy a jelenlegi szintnél olcsóbbak is lesznek, de "alját", "tetetén" soha nem tudja senki, csak utólag. A kereskedés jelenleg szerintem arról szól, ha az adott árszint valakinek jó, meg kell venni, vagy el kell adni a papírt, másnap nem lehet tegnapi áron venni,ill. eladi.
tisztelettel: Ziegler Mátyás

Kassian 2011.09.23. 17:00:06

Én továbbra is úgy érzem, hogy az OTP igenis jó vétel, s így a cikkel is maximálisan egyetértek.
süti beállítások módosítása