300

 2011.10.05. 08:35

Kicsiny, de harcos csapat várakozik a Kárpátok szorosában. Kik lehetnek, spártaiak? Nem, magyarok. De felszerelésük a „nagy elődökre emlékeztetően”, spártai. Körülvéve az ellenségtől, kilátástalan küzdelemre felkészülve. De hős vezérük V. Leonidasz király vezetésével kitartanak a végsőkig.

A hatalmas ellenség (a euró zóna, illetve a globális gazdasági válság eszkalálódása) a szoros bejáratánál áll, és arra vár mikor tudja eltiporni a maroknyi védősereget. Miben bízhatnak? Saját magukban? Felmentő segítségben? Az ellenség távozásában? Egyikben sem, vagy mindegyikben? Magukban mindenképpen bízniuk kell, hiszen ha magukban sem bíznak, akkor miben? Viszont érdemes lehet valamilyen segítség igénybevétele, hiszen az ellenség olyan hatalmas, hogy a harc kimenetele nem lehet kérdés. Ha a hősök élete árán sikerül lassításra késztetni az ellenséget, az ország belsejében újabb haderő gyűlhet össze (esetleges MNB kamatemelés, újabb készenléti hitel megállapodás), hogy az ellenségre végső csapást mérjen. Addig viszont mit tehetünk? Várunk. Mire? A „hős” 300-ra.

Nézzük a piacokat:

OTP: Egy thermopülai csata nem lehet véresebb, mint ahogy beszélnek a papírról. De ne feledjük, akinek halálhírét költik, sokáig él. A vélemény nem változott, minden esést vételre kihasználni, nagyobb portfóliókba tartásra, kisebbekbe pedig 5-10 %-os nyereség mellett realizálás. Hinta-Palinta.

MOL: Bár akkor még zabbal ment a járgány, nem olajjal, de ne feledjük, a kilátótorony olajjal táplált fényét messziről látták. Ezt a fényt látjuk most is, hisz míg az OTP 30 %-os kilengést produkált, az olajpapír szilárdan áll, mint Pharosz tornya Alexandria előtt.

Richter: Amíg az OTP ekkora volatilitással forog, kicsit elfelejtkeznek(tek) róla a befektetők, pedig neki kedvező a gyenge forint, és közeleg az év vége, kérdés hogy alakul a molekula (RGH-188). Nagyobb portfóliókba 30.000 Ft alatt mindenképpen vennék.

A kisebb kapitalizációval rendelkező papírok megítélése nem változott, nagy portfóliókba a PannErgy, a Danubius, az FHB, esetleg a FOTEX, valamint az EGIS papírjaiból csipegetnék. Mindegyikben található valamilyen hosszú távú sztori, amire várat lehet építeni. Homok avagy szikla az alap, ezt az idő fogja eldönteni.

A devizapiacon továbbra is keresném a nyugtatót és az eur/huf illetve a chf/huf shortokat, illetve ha 1,21 alá kerül az eur/chf longolnék.

Ha a „szalamiszi „győztes csatát” meg akarja érni, euróból OTP kötvény „pajzsot” kellene venni! Ha olajpapírra fáj a foga, de nem most akarja megvenni, euróját a MOL Magnólia kötvénybe kellene betenni !

Az izomláz és egy 300 DVD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!
 

Ziegler Mátyás - Győr

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr803279412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása