"Elsüllyedt Világok"

 2011.12.07. 08:57

 Mióta özönvíz söpört végig a Földön (2008-as válság), Arkádia népe (az Európai Unió) elzárkózva éli életét a Föld belsejében. Egy nap azonban a számukra életerőt adó Nap, a Shagma ereje fogyatkozni kezd.(nincs több pénz finanszírozni az európai országok adósságait) Ezért Arkádia gyermekei hírhozót küldenek a Föld felszínére.(hétvégi EU csúcsra) Az ő neve Arkana (Angela Merkel), aki Shag Shag-gal (ECB) együtt indul útnak. Reméljük Spartacus (Nicolas Sarkozy) segítségével elhozzák a megváltást. Közben meg kell küzdeniük Agyalappal (S&P), Maxigázzal (Moody’s) és a többi kalózzal. Ha sikerül legyőzni őket, küldetésük sikerrel járhat, ha nem, akkor  Arkádia „örökre” elsüllyedt világ marad.
 „Vár egy rút, sötét világ, nincs ott fény, nincs virág. Hozz új fényt,boldogok leszünk és felderül a nagy világ.”
 
Nézzük a piacokat:
 
OTP: Az egész piacra általánosan igaz, hogy hétvégére nem nagyon tartanék pozíciót. Ha esetleg nyereséges a papír, péntekig realizálnék, ha nincs nem erőlködnék a vételekkel, kivéve ha 3.000 Ft vagy alá esik. Itt azért óvatosan a héten is vennék egy keveset belőle.
 
MOL: Nagy kérdés, hogy a horvát választások után halványul-e a cég elleni támadás, főleg annak tükrében,hogy Ivo Sanadert volt horvát miniszterelnököt is szabadlábra helyezik legkésőbb december 12-ig. Fundamentálisan nagyon jónak tartom. A nemzetközi helyzet fokozódása ronthat az eddigi szereplésén. Kockázatkerülő lelkületű befektetők nyereséges papírjaikat 18.000 Ft felett eladhatják. Vétel a hétvégi események tükrében, de 16.000 Ft körül mindenképpen.
 
Richter: Továbbra is nagyobb portfólióba ajánlom elsősorban. Ha 33.000 Ft vagy alá esik, sávosan elkezdeném venni, a külső körülményektől függetlenül.
 
Kisebb papírokban továbbra is nagyobb portfóliók építése esetén gondolkodnék, hosszabb sztoriszerű spekulációs céllal. Ilyen lehet az EGIS, a Danubius, a Fotex, az FHB és a PannErgy.
 
A külföldi papírok közül továbbra is, ha „egyszer” 100 euró közelébe esik a VW, vennék belőle, illetve 20 euró alatt a Hyundai-t is a portfólióba tenném.
 
A devizapiaci törpecápák realizálhatják a múlt héten nyitott eur/huf és chf/huf shortokat, valamint 1,24 és 1,25 között elvihetik a nyereményt az eur/chf longokon is. Azután kandalló mellett, kávézva, forralt borozva lehet figyelni, mit döntenek hétvégén, és majd jövő héten kell felvenni új pozíciókat.
 
Azért, hogy eurója ne legyen Agyalap foglya, OTP euró kötvénybe parkoltassa! Nem akar Maxigáz kalózzsákmány lenni? Pénzét a Mol Magnóliájába kell tenni!
 
 
Az izomláz és Az elsüllyedt világok DVD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr583444766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása