Baljós árnyak

 2012.01.04. 08:53

A Kereskedelmi Szövetség (a kormány) a Naboo bolygó (MNB) biztonságát és függetlenségét veszélyezteti. A Szenátus vezetője által küldött Jedi lovagok (a magyar tárgyalóküldöttség) sikertelenül járnak és menekülniük kell. Megismerkednek Anakin Skywalkerrel (OV) akiben szokatlanul nagy az erő. Rejtélyes fenyegetéssel szembesülnek (rekord CDS felár) és gyanítani kezdik, hogy a gonosz harcos a feltámadt  Sith rend tagja. (piac) Aztán visszatérnek,hogy szembenézzenek a Szövetség robothadseregével és a mögöttük rejtőzködő sötét erővel…(Fellegi Tamás az IMF-hez megy).
 Az újévben sláger téma lettünk (MNB tartalék, megállapodás kontra nem az IMF-el, jelentős forintgyengülés). Kevés hír van év elején, ami mostanság megmozgatja a piacokat. Ebben a viszonylagos állóvízben, a mi kis pocsolyánkban könnyű vihart támasztani. Reméljük, hamar elül a vihar és végre minden döntéshozó előkeresi régen elfeledett racionalitás érzékét (ha meg nem megy, tessék megkeresni az elgurult gyógyszert), és sikerül mindenkinek kedvező megállapodással kicsavarni a piac kezéből a fenyegető fénykardot.

Nézzük a piacokat:

OTP: a vele kapcsolatos vélemény az újévben sem változott, 3.000 Ft körül belevennék, ha esik tovább, sávosan növelném a portfóliót. Nyereséges papírokat pedig mindig realizálnék 5-10 % nyereség mellett. A piaci hullámzás szerintem sokáig eltart, nem érdemes beleszerelmesedni a papírba.

MOL: Továbbra is jelenleg a legszimpatikusabb papír. Ha megközelítené a 16.000 Ft körüli szintet vennék belőle,további esés esetén meg még vennék belőle. Talán nyugodtabban tartható mint az OTP,de itt is elvinném a nyereséget, ha a megvett papírokon van 5-10 % hozam.

Richter: Defenzív, közelinek tűnik a molekulával kapcsolatos nyilatkozat ideje. Pozitív eredmény esetén jelentős emelkedés állhat előtte, addig viszont inkább kivárás javasolt, vagy esés esetén nagyobb portfóliókba vásárlás.

A kisebb papírok az idei évben is inkább nagyobb portfóliókba javasoltak, viszont oda bátran vennék kisebb csomagokat a Rábából, a Danubiusból, az FHB-ből, az EGIS-ből. Tisztelt PannErgy fan-ok, ne csüggedjenek! Magyarország kevés olyan versenyképes termékkel rendelkezik a humán tőkén kívül, mint a geotermikus energia. Ha megvalósulnak az eltervezett projektek, jelentősen változni fog a papír árfolyama (nem negatív irányba). Én továbbra is nagyobb portfóliókba Kosto-san venném, tartanám. A gáz ára sem lesz olcsóbb.
Forintos kötvénybefektetőknek pedig figyelmébe ajánlom a magyar 10 éves állampapírt, TBSZ számlára téve nem is olyan rossz az éves 10 % körüli hozam.

A külföldi papírpok közül továbbra is a VW-t venném, ha lesz valamikor 100 euró körül, illetve a Hyundai-t 20 euró körül vagy alatta.

Devizapiaci törpecápák továbbra is az eur/chf longokat keressék, meg az eur/huf shortokat 317-320 Ft körül.

Aki az új évben is biztonságra vágyik, eurójával OTP eurós kötvényre pályázik! Ha nem fél a fekete gyémánttól, euróját ne tagadja meg a MOL Magnóliájától!

Az erő legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést kívánok az újévben is!

Ziegler Mátyás - Győr
 

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr1003518525

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rekord: 320 forintnál járt az euró 2012.01.04. 15:09:02

Szerda délelőtt történelmi rekordot döntött az euró árfolyama, amely 319,5 forintot ért fél tíz körül.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása