Itt a tavasz!

 2012.03.21. 09:10

 

 
A mai napon van a csillagászati tavasz kezdete, a tavaszi napéjegyenlőség. Ma a nappal és az éjszaka hossza megegyezik, ekkor a Nap 90 fok magasan delel az Egyenlítő felett. A legnagyobb kérdés, hogy a tavaszkezdés inkább vidámságot, jókedvet hoz-e a piacokra, vagy a tavaszi fáradtság telepszik rá mindenre. A kép tökéletes. Ahogy a Nap is pont középen áll, úgy állnak a piacok is válaszút előtt. Kérdés, hogy a hosszú hezitálás után van-e út még felfelé, vagy jön egy korrekciós szakasz. Meglátjuk. De legalább az idő legyen jó…
 
Nézzük a piacokat:
 
OTP: Régóta nem tud elmozdulni a papír semerre. Én továbbra is kivárnék vele kapcsolatban, és csak jóval lejjebb, 3.500 Ft körül vásárolnám. Esetleg, ha a 4.200 Ft körüli szintet átvinné, akkor lehetne belevenni a kitörésbe, szűk stoppal.
 
MOL: a 20.000 Ft körüli szint fogja, inkább lefelé tartó vonzás érezhető benne. Ha a múltkori 18.000 Ft körüli szintekre valami csoda folytán megint lejönne, bele lehetne venni.
 
Richter: Volt egy kis ijedtség 36.000 Ft-ig, de ez inkább arra volt jó, hogy vételeket keressenek. Aki ott vette, 38.500 Ft körül megválhat tőle, a bátrabbak spekulálhatnak 40.000 Ft-ig.
 
EGIS: A kisebbik gyógyszergyártó ára nagy valószínűséggel az itthoni gyógyszerár mizéria miatt esett, de a jelenlegi 15.000 Ft körüli szintek szerintem jó beszállók lehetnek. Persze a papír még a Richternél is kisebb likviditású, ezért itt kisebb tételek is jelentősen módosíthatják az árfolyamot.
 
PannErgy: Vedd, tartsd, várj! Lassan az idő javulásával a hintaszéket, hintaágyat is elő lehet venni.
 
A kisebb papírok közül Rába, Danubius, FHB lehetnek nagyobb portfóliókba spekulatív papírok, kisebb tőkével. A FOTEX bár elhagyja BÉT-et, és valószínűleg nehezebben kereskedhető, de 250-260 Ft körül ennek ellenére én inkább venném, mint adnám.
 
A devizapiaci tavaszi virágszedők továbbra is az EUR/CHF longokat keressék türelemjáték gyanánt, valamint 290 Ft körül EUR/HUF longokban is lehet óvatosan gondolkodni.
 
Nemzetközi részvénypiacon nézzék a Hyundai részvényeit, illetve ha 100-110 euró körül lesz valamikor, a VW papírok is jó vételt jelenthetnek hosszabb távra.
 
Ha kötvények szagát érzi a tavaszi levegőben, a pénze illatozhat az OTP eurós kötvényekben! Ne csak a benzinárat hívja drágámnak, a tavasz hozhat „szerelmes pillantásokat” a Mol Magnóliájának!
 
Az izomláz és egy szép tavaszi csokor legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr924330054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása