A „magyar delfin”

 2012.04.11. 09:14

 

Így nevezték a sportsajtóban Hajós Alfrédet. A mai napon, 1896-ban az első újkori olimpián ő szerezte Magyarország első olimpiai aranyérmét. Milyen érdekes, hogy az újkori olimpiák a hagyomány okán Görögországban éledtek újjá, ahogy a mostani gazdasági válság lángja is Görögországban gyulladt ki. Megfigyelhető az, hogy míg az elmúlt évtizedekben a sport kiemelkedő jelentőségű volt itthon minden rendszerben, főleg a rendszerek egyfajta támogatásaként, és ennek megfelelően a kellő támogatás jelentkezett is kiemelkedő sikerekben, az elmúlt talán tíz évben, ahogy sok ország az élet egyéb területén elhúzott mellettünk, úgy ez igaz a sportra is. Régen kis ország, nagy sportnemzet voltunk. Manapság sportnemzeti nagyságunk visszaolvadt „ország méretűvé”. A sport lassan luxussá válik, illetve anyagiaktól függetlenül a „fanatikus szülők” azok a nélkülözhetetlen fogaskerekei a rendszernek, akik nélkül sok-sok sporttehetség elkallódna az út elején. Valószínűleg ilyen „fanatikus szülőkre” van, lenne szükség a gazdaság területén, itthon és külföldön, és akkor igaz lehet mindenhol a „Gyorsabban, Magasabbra, Erősebben” olimpiai jelszó.
 
Nézzük az olimpiai ötpróbát:
 
Futás (OTP): Nem nagy sebességgel, de fut az általam ideálisnak gondolt 3.500 Ft felé. Aki nem bírja, és pihenőt szeretne tartani, 3.650 Ft-nál egy csomag vételével szusszanhat egyet.
 
Kerékpár (MOL): A lánc meg van olajozva, tehát lehet hajtani. A 18.000 Ft alatti szinteken vennék belőle, és ahogy már máskor is említettem, további esés esetén sávosan vásárolnám. Eladni meg 20.000 Ft körül adnám majd el.
 
Duatlon (Richter): A gyógyszer támogatási rendszer változása inkább lefelé nyomná, a molekula sztori és az osztalék inkább felfelé vinné, így nem nagyon megy sehová. Nagyobb portfóliókba vennék belőle.
 
Úszás (EGIS): Valaki a verejtékben úszva próbál megszabadulni EGIS pakkjától, ami meg is látszik az árfolyamán. Én nem gondolom, hogy ennyire rossz lenne a papír, mint ahogy az ára mutatja, ezért 14.000 Ft körül mindenképpen vennék belőle egy csomagot. Ne feledjék, alacsony forgalmú a papír, így kisebb csomagokkal is jelentősebb árfolyam ingadozás érhető el, bármelyik irányba.
 
Gyalogtúra (Pannergy): Egy ilyen túra teljesítéséhez idő kell, ahogy a meleg víz előcsalogatásához is. A koncepció nem változott, vedd, tartsad, de ne a teljes pénzedből vegyél ilyen papírt. Ez a piac fekete lova, de mivel sokszor úgyis mindenki feketében látja a világot, ez akár jó is lehet.
 
Nemzetközi részvényekben továbbra is a VW papírjait figyelném, 110 euró körül vennék bele egy csomagot, 100 eurónál még egyet. Hosszabb távon követném a Hyundai részvényét is, 22 eurós, valamint 20 euró körüli beszállókkal, nagyobb portfóliókba.
 
Devizapiaci törpecápák a múlt heti eur/huf longokat 300 Ft körül csukhatják, és óvatosan egy eur/huf shorttal is megpróbálkozhatnak szűk stoppal, hátha első körben 300 Ft-nál befékez az euró. Ha nem, akkor nézzék meg a Féktelenül című filmet, és gyúrjanak a 320 körüli euróra. Az SNB legyen minden eur/chf longossal továbbra is. Tartanám, venném ezt a devizapárt.
 
 
Ha a tavaszi szél eurót áraszt, ön OTP euró kötvényt választ! Azért, hogy pénze a tavaszi fagyban nehogy elfagyjon, megelőzésképpen MOL Magnólia kötvényt válasszon!
 
Az izomláz és egy olimpiai ötpróba teljesítési lap legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!    
 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr724382502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TTakács Jenő 2012.04.12. 08:52:11

Tisztelt Ziegler Mátyás! Mindig nagy örömömre szolgál ha olvashatom irásait!!Nagyon beletalál!:) GRATULÁLOK A MUNKÁJÁHOZ!! Érdemes lenne 1 hirlevelet összeállitania én és még sokan mások tuti vevők lennénk rá!!
süti beállítások módosítása