Vöröskereszt

 2012.05.16. 10:01

Henri Dunant svájci állampolgár kezdeményezésére az 1859. évi solferinói csata után megalakult a Sebesült Katonáknak Nyújtandó Segély Nemzetközi Bizottsága, amely 1880-ban felvette a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága nevet. A Magyar Vöröskereszt 1881. május 16-án alakult meg.

Ami elsőként nekem eszembe jut a szervezetről, az a véradás.
 A piacok meglehetősen borongósan folytatják majd ma is a napot, még ha nem is patakokban fog folyni a vér, az árfolyamtáblákon meglehetősen sok lesz a piros.
A részvénypiacok lefelé tendálnak, véleményem szerint még nem kell kapkodni a vételekkel, egyedül a shortosok aludhatnak nyugodtan. 
Miért? Pozitív fejlemény, ami meg tudná fordítani ezt az irányt, nem várható. A jelentési szezon végénél a vállalatok fundamentumai felöl áttörő hírek nem várhatóak, s az a fránya politika… Az európai választások után (francia, görög), s előtt (ír, görög?) a befektetők, spekulánsok kockázatkerülő „üzemmódba” kapcsoltak: nem kell a részvény a portfolóikba… A nagy szívélyes együttgondolkodás is még várat magára a francia elnök és a német kancellár részéről: villámcsapásként még nem várható részükről egy megnyugtató megoldás a vén kontinens gazdaságának (adósságvállságának) problémájára. 
 Mikor érdemes venni majd? Szerintem még ráér, ami azt jelenti az én olvasatomban, értelmezésemben, hogy nem árfolyamokhoz kötném (az esetleges vételi szintek meghatározását bízzuk a tanult chártista kollegákra), hanem akkor, amikor „hangulatilag” megnyugvás lesz tapasztalható. Túl korai vételekkel kivéreztetjük portfoliónkat, s csak az idő lehet flastrom részünkre.
Dunant földijei árgus szemekkel nézik, hogy a jegybank tartja-e szavát, s nem esik el az 1,20, miként a rend őrei is árgus szemekkel nézik, hogy van-e kis vöröskeresztes ládikánk a járgányunkban.
A részvényvásárlás helyett hasznosabb lehet, ha elmegyünk vért adni!
 
Jó kereskedést!

Szoták Attila

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr184516034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása