A mai nap van Michael Keaton születésnapja. Elég hosszú a lista, amilyen filmekben szerepelt, de van egy ezek közül amit érdemes kiemelni. Ha egy kis idézetet idecsempészek, azt hiszem, mindenki megérti, miért: „ Gotham City (az EU valamint az euró zóna) – egy alternatív valóságban – a korrupt politikusok, szabadon garázdálkodó gengszterek és az örök sötétség nyomasztó városa (a behelyettesítéseket Önökre bízomJ). Ebben a kilátástalan világban a lakosság csupán egyetlen megmentőre támaszkodhat: Batman-re (Mario Draghi), az éjszakában fantomként megjelenő, sötét lovagra, aki megszállottja a bűnüldözésnek.„Miért is e röpke idézet? Mert csütörtökön ECB jegybanki ülés, és minden szem (kivéve Sztrogoff Mihály) Márióra szegeződik, milyen varázslatot lehet még elkövetni a recsegő-ropogó, málló rendszerben, illetve mennyi papír készíthető a brazil őserdők fáiból? Bár eddig az „orális” akciók sokkal kedveltebbek voltak frankfurti körökben, mint a „kemény behatolás”. Meddig lehet elmenni a bizonytalanság faktorral? Meddig vár mindenki Batman-tól megváltást, ahelyett, hogy saját maguk is változtatnának? A héten kiderül; vagy nem, de az biztos…

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Ha azt mondanám, JOKER, akkor valami rosszra asszociálnék, pedig ebben a papírban ez nem így van. De joker abban a tekintetben is, hogy kiszámíthatatlan, mert nem tudni melyik kártya helyére kell behelyettesíteni. Aki a múlt héten 3.550 Ft körül vett belőle, ne játsszon stüszi vadászt, legyen inkább vér(profit)szívó, és szívja ki a piacból a papíron elérhető 3-5 % profitot. Elég egy hét alatt, nem? Ha visszaesik, újra vegyenek bele, ha továbbmegy felfelé, sávosan szálljanak ki belőle.

 

MOL: A jó és a rossz örök csatája (olcsó benzin kontra részvényesi érték). 17.500 Ft felett adják el, 16.000 Ft alatt meg kezdjék el sávosan venni.

 

Richter: Nagy mozgás, aki szeretett volna, az a múlt héten vehetett az általam várt 38.000 Ft közelében. Ha így tettek, 40.000 Ft közelében realizáljanak, és „csúfitsa el arcukat” a Vigyorex.

 

Pannergy: Ha már az „örök sötétség honol”, és a Föld felett nincs fény és energia, akkor azt a Föld alatt kell keresni. Amíg „nincs meg a kincs”, a várakozás idejére ajánlom Jack London Aranyásók Alaszkában című művét. Vegyék, tartsák továbbra is.

 

A nemzetközi részvénypiacon látszik a fény az alagút végén, és ha 120 euró környékére csúszna a VW, akkor vegyenek belőle.

 

Devizapiaci törpedenevérek ha még nem adták el az EUR/HUF longokat, realizálhatnak, és vagy 280 Ft alatt újra longoljanak, vagy 290 Ft körül óvatosan adjanak el egy kis eurót. Kicsit kopik a lila szín az alpesi tehénről, így még tartanám az EUR/CHF longokat. EUR/USD kalandorok meg várjanak csütörtökig, ne féljenek, biztos lesz fegyverropogás ebben a devizapárban.

 

Azért, hogy eurójával nem ázzon el az őszi esőkben, a legjobb, hogy a pénz pihenjen OTP euró kötvényben! Ez is fekete, de a lelke arany, ha nem szereti a denevért, akkor Önnek MOL Magnóliája van!

 

Az izomláz és egy Batman DVD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr914756144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása