Ezüst forint?

 2012.09.19. 09:48

1857-ben a mai napon vezették be Magyarországon az új ezüst forintot. Milyen érdekes egybeesés, hiszen a mostani időszakban is minden a pénzről szól, még ha nem is ezüstösen csillogó. Mintha a FED és az ECB megfogadta volna Montecuccoli tanácsát, miszerint a háborúhoz csak három dolog kell: pénz,pénz és pénz. Szórja is mindkettő rendesen. Viszont, ha az utcán is a pénzt söprik, mennyi hatása lehet? Emlékszünk talán egy söpört pénzre ugye? Pengőnek hívták… Nem csengett ezüstösen. De lehet, hogy a dollár és az euró szebben cseng? Hegyezzék a fülüket, talán meghallják!

 

 

Nézzük a piacokat:

 

 

OTP: A 4100 Ft feletti szintekről lefordult, remélem mindenki kiszállt belőle. Aki nagyon magasan adta el, 3.800 Ft körül visszaveheti, de az én szívem a 3.550-3.600 Ft körüli árakért dobog.

 

MOL: még régebben írtam az első, 18.000 Ft körüli álomhatárról. Na az megvolt, sőt túl is lőtte. Itt is remélem sok kiszálló volt, és most lehet várni egy kis korrekciós időszakot.

 

Richter: Nem változott a vélemény, 40.000 Ft körül adni, 38.000 Ft körül venni.

 

PannErgy: A hűvös idő beköszöntével egyre többen ölelgetik a radiátorokat, várva az éltető meleget. Miskolcon ki fogja ezt adni idén? Erre figyeljünk. Meg vegyük tartsuk a spájzban az oroszok mellett a papírt.

 

 

A nemzetközi részvénypiacon én most egy kis kivárást javasolnék, nekem magasnak tűnnek az árak. A „reklám” után térjenek vissza erre a piacra.

 

Devizapiaci ezüstvadászok  280 Ft körül vehetnek EUR/HUF longokat, ha tovább erősödne a forint,vegyenek még. Remélem a svájci körtáncban hoztak egy kis hasznot, ha az EUR/CHF visszacsúszna 1,21 alá, vegyenek bele megint longot. Az EUR/USD továbbra is fekete pálya mindenkinek.

 

Őszi lombhullás? Oda se neki, ha Ön az OTP euró kötvényét veszi! Csak a benzin ára csökken, de Ön jól járhat, ha gondolata a MOL Magnóliára szökken!

 

Az izomláz és egy ezüstforintokkal teli pénztárca legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!  

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr974787463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása