"Airplane"

 2012.11.28. 08:48

2 éve, a mai napon halt meg Leslie Nielsen. Kultikus alakítása Frank Drebin hadnagy szerepe volt, filmjeit az abszurd helyzetek jellemzik. Milyen érdekes, a jelenlegi helyzet is elég abszurdnak tűnik szerte a világban. Nálunk az örökös küzdelem unortoxodia ellenségeivel, amíg csak egy maradhat, a csökkenő kamat. A világban pedig hol a hellén oliva avasodik meg, hol a spanyol narancs fonnyad, hol a pármai sonka szárad össze, hol a portói savanyodik meg, hol az ír vaj olvad el, hol a bordeaux-i hordó lyukad ki, hol pedig a vadnyugaton készülnek megskalpolni a kiadásokat. Egy szó, mint száz, semmi jó nincs a világban, ennek ellenére a részvényárak mintha a sztratoszféra ugrásra készülnének Európában, és az USA-ban is. Egy biztos, valami hasonló történik, mint a címbeli filmben az idézet szerint.: „– Mikor szállhatunk le?- Nem mondhatom meg.– Nyugodtan,orvos vagyok.– Nem tudom megmondani.– Saccolni tud? – Hát, talán két óra múlva.– Két óra múlva tud saccolni?” 

Mindenki megpróbál saccolni, tippelni, találgatni. Hát ez megy most. Mindenhol. Nálunk is, a világban is.

 

Nézzük a piacokat:

 

(Csupasz Pisztoly) OTP: Nagyot szólhatna a hatlövetű, ha nem lenne lecsupaszítva bankadó, illeték, stb. miatt. Így viszont marad a bizonytalanság, a hullámzó mozgás. A bankpapír jövőbeni mozgásáról egy idézet jut eszembe szintén a címbeli filmből: „Mi a vektor, Viktor?” Hihetetlen, hiszen 32 éve készült a film.:) Na, a viccet félretéve, 3.800 Ft körül vegyenek bele egy csomagot, ha tovább esik, vegyenek még rá, és egy forduló után, ha van rajta nyereség,vigyék is el a profitot.

 

(Omlásveszély) MOL: A bányászatban az omlás is benne van, főleg a „horvát hegyekben” igaz ez. Ennek ellenére 17.000 Ft körül egy csomag vétele ajánlott, esésben sávosan folytatva a vételeket. Itt is fő szempont a profitrealizálás.

 

(Drágám, add az életed) Richter: Hát adta is rendesen az MSCI indexből való kiűzetés nyomán. De a fundamentumok szerintem jók, molekuláris fantáziákkal spékelve. A 35.000-35.500 Ft közötti szinten is érdemes egy csomagot venni, sávosan, ha még esik. Hát ez a piac egy többsávos sztráda manapság.

 

(Szörfös Nindzsák) PannErgy: Kérdés, hogy sikerül-e a borsodi meleg vízen suhanni a szörfökkel?

 

A nemzetközi részvénypiacon elég magasak az árak, inkább kivárnék a vételekkel.

 

A devizapiacon 280 Ft körül továbbra is EUR/HUF longokon gondolkodjanak, 280 Ft alatt sávosan növelve a csomagot. 216 Ft körül egy csomag USD/HUF vételével is kacérkodhatnak.  Nyugdíjasoknak a fa alá 1,204 körül igazán nagy ajándék lehet az EUR/CHF long. Az EUR/USD pár meg olyan, mint eltalálni, hogy fehér vagy fekete lesz-e a karácsony!

 

Ez most nem poén, de megspórolt euróját  OTP euró kötvénybe tenném én! Éljen a mában, de bízzon a holnapban, nyugodt lehet, ha eurója MOL Magnóliában van! 

 

Az izomláz és egy Leslie Nielsen DVD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr494931114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása