Jégmezők lovagja

 2013.01.23. 08:58

115 éve a mai napon született Szergej Mihajlovics Eisenstein szovjet filmrendező. Munkássága nagyban hozzájárult a film formanyelvének kialakításához. Idősebbek gondolom emlékeznek még, régebben nagyon sűrűn játszotta az akkori egyetlen tévécsatorna egyik híres filmjét a Patyomkin páncélost. Viszont van egy másik neves filmje, a Jégmezők lovagja. Alapja az 1242-es Csud tavi csata, ahol Alekszandr Nyevszkij legyőzte a teuton lovagok seregét, és ezzel Oroszország egységét helyreállította. Nagyon aktuális téma, főleg itthon, ahol a „szabadság téri jégmezőre” keresnek jelenleg lovagot. A cél ugyanaz lenne,mint a filmben, az egység helyreállítása, de kérdés, akit kiválasztanak a főszereplő „megformálására”, elbírja-e a „hó”teher súlyát. Vigyázat a papír(pénz) legalább olyan éles tud lenni, mint a kard.  Az újvilág jegén újra a régi lovag az úr, de nagy kérdés, fel tudja-e olvasztani a hatalmas „alaszkai”jeget, vagy borotvaéles jégcsapokkal lesz teli az a költségvetési szakadék? Aztán, lehet, hogy mindenki néz egy nagyot, mint a moziban!

 

Lássuk a piacokat:

 

 

OTP: Talán megfordult, de legalábbis az látható, hogy egy kicsi negatív hír, pletyka esetén jelentősen el tud mozdulni negatív irányba az ár. Továbbra is várnék a vételekkel. Most nagyon távolinak tűnnek a 4.000 Ft alatti jégmezők, de ne feledjék, senki sem tudja, mit hoz a holnap. Akár 3-sal kezdődő OTP-t is hozhat.

 

MOL: Itt is inkább a várakozás lehet a jó stratégia. Itt is távoli, fehérbe vesző a 17.000 Ft körüli árfolyam, de ki tudja? A jég is elolvad egyszer, az árfolyam is megcsúszhat egyszer.

 

Richter: Talán itt is lehet várni arra, hogy egy kis csúszás vételi lehetőségeket hoz, egyszer 36.500, esetleg 35.500 Ft körül.

 

Danubius: Ilyen hidegben jót tehet egy kis wellness szállodában, főleg részvények birtokában. Legalább támogathatja a részvény emelkedését. Kis csomaggal továbbra is spekiznék benne.

 

Pannergy: Jó az a meleg víz, főleg ilyen hidegben, csak valaki már Miskolcon is megnyithatná a csapot. Itt is él a kis csomagos spekulatív pozíció felvétele,tartása.

 

Nemzetközi részvénypiacon továbbra is magasnak tűnnek az árak. Egy sodrós kanyarba történő kicsúszás után 22,5 euró körül egy csomag Hyundai-t vehetnek.

 

Devizapiaci jégcsapszedegetők 295 Ft felett, talán inkább közel a 300 Ft körüli szinthez,  még EUR/HUF shortokat nyithatnak, de számoljanak azzal, kilenghet az árfolyam 300 Ft fölé. Legyen pénz finanszírozni akár,vagy még újabb pozíciókat felvenni. Aki továbbra is EUR/CHF párban gondolkodik, óvatosan 1,24 felett shortokat kereshet. Soha sem lehet tudni… Az EUR/USD pedig továbbra is olyan, mint a korcsolyapálya, még a legrutinosabb korcsolyázók is elcsúszhatnak rajta. Csak óvatosan.

 

Aki nem akarja euróját jégre vinni, annak érdemes belőle OTP euró kötvényt venni! Ki tudja , a fagyott jég alatt mi ragyog? Megtudhatja, ha eurójából MOL Magnóliába pakol!

 

Az izomláz és egy Eisenstein DVD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr725037222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása