Szent György napja

 2013.04.24. 09:12

Mielőtt még valaki „áthallana („nálunk csak maximum „boldogot” találni :) ”) valamit”, ma ünneplik szerte a világon Szent György napját. Európa nagy részén a tavasz első napjaként tartották a mai napot számon. Mit csináltak ilyenkor? Kiseperték az istállót, és a szalmatűz füstjével megfüstölték magukat és jószágukat. Mi célja volt ennek a füstölésnek? Elsősorban rontáselhárító célja volt. Milyen érdekes, és szép példája ennek a népi hagyománynak a modern kori továbbélése. Annyi fejlődés azért történt, hogy most a pásztorok a jegybankok, akik a kinyomtatott bankjegyek „elfüstölésével” végzik a rontáselhárítást, a FED-től elkezdve a BOJ-ig bezárólag. Mintha verseny lenne, ki tud nagyobb tüzet „csiholni” a papírból. Mintha a tűz mérete határozná meg a rontáselhárítás mértékét. Pedig egy kis parázs is erdőket tud leégetni. Ebbe a körbe lép(ne) be a honi jegybank is. De, legyőzi-e Györgyünk a sárkányt? A jövő választ ad rá…

 

Nézzük a papírokat:

 

OTP: Nem most lesz a napja a vételeknek, mert a véleményem továbbra sem változott a papírral kapcsolatban. Egy csomag 4.200 Ft vagy alatta, nagyobb csomag, ha 4.000 Ft vagy alá téved. Ha meg van nyereséges, realizálnám.

 

MOL: Folyamatosan sávos vételekkel növelném a portfólióban a papír mennyiségét. Ha 17.000 Ft környékére húzzák, a nyereségeseket realizálnám.

 

Richter: Mint a MOL esetében. Sávosan veszegetném, inkább nagyobb portfóliókba. 36.000 Ft vagy felette válnék csak meg tőle. Nem baj,ha ülni kell benne.

 

PannErgy: Ez a papír bőven el kell hogy férjen a portfóliókba, ha valaki nem teljes pénzzel ül benne. Tartsák,vegyenek ha még nem tették meg. Legyenek környezettudatosak,támogassák a megújuló energiát. Hátha ennek köszönhetően a papír árfolyama is megújul.

 

Danubius: Spekiknek továbbra is kis csomaggal vételre ajánlott.

 

Mivel a koreai félszigeten továbbra sem Un(atkoznak), várjanak a Hyundai vételekre egy esetleges para idejére 22 euró vagy alatti reklámárra. Ha lemaradtak a VW 135 euró körüli vételéről, várjanak, hátha lesz még esés benne, és akkor belevehetnek.

 

Devizapiaci sárkányölők, ha belevettek 295 Ft körül az euróba, 300 Ft vagy felette eladhatják, és mivel megjött a jó idő, figyelhetik az EUR/HUF shortokat 300 Ft felett. Sávosan. Jól alakul a devizapiaci nyugdíjasok EUR/CHF long pozija, akinek elég a nyereség, 1,225 körül realizálhatnak, akinek meg nem, tartsa még, de esetleg egy követő stop pozícióval bevédheti az eddig megkeresett nyereséget. Az EUR/USD poziknak meg mindig nagyobb a füstje, mint a lángja, és a füstöt nem szerencsés belélegezni. Ugye? 

 

Ha euróval Ön is sárkányölő szeretne lenni, Önnek OTP euró kötvényt kellene venni! Azért, hogy eurója áthatoljon a sárkány páncélján, jól teszi, ha gondolkodik fegyver tekintetében a MOL Magnóliáján! 

 

Az izomláz és egy füstölő legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr425244219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása