Kánikula

 2013.08.07. 11:41

Amióta Prométheusz ellopta az istenektől a tüzet, ritkán fűtöttek be ennyire, mint manapság. Mit nem adnának sokan ilyen melegért, decemberben a lakásukban. De ez most van, most kell megbirkóznunk vele. Pozitívan is fel lehet fogni, nem kell elutazni a Szaharába, elég kiállni tíz percre a flaszterre, és süt az rendesen, mint a sivatagban a homok. Amíg a nagy tengerentúli alapok kezelői szokásos augusztusi jól megérdemelt!? pihenőjüket töltik koktéljaikat szürcsölgetve a pálmafák árnyékában, nem is várható nagy piaci mozgás, kivéve egy természeti katasztrófát, illetve egy terrortámadást leszámítva. Tehát ennek megfelelően Önök is keressenek egy légkondícionált épületet, egy árnyékos fát a szabadban, vagy vízpart mellett tervezzék a hetet, kevéssé gondoljanak a piacokra. Longolják meg a hideg sör, sült hekk kombót, vagy emeljék tétjeiket egy jó ultiparti közepette nyakig a vízben. A piac úgyis megvár mindenkit…

 

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: El kell ismerni, tud az öreg. Van aki elhiszi, van aki meg nem, de úgy látszik a szél a cseresznyefa utcában tényleg a mezőgazdaság felé fordul. Persze, van mit fejleszteni, hiszen „barmokkal” ma már nem lehet dolgozni. Ott sem. Aki éppen nem nyaral, és a pénzpiacokon tervez izzadni, az nyugodtan dőljön hátra, és várja meg míg 4.150 Ft vagy alá esik a papír ára, ott kezdjen el óvatosan vásárolni.4.000 Ft alatt pedig további sávos vételek, fordulat esetén meg profitrealizálás.

 

MOL: Hol az INA, hol az olajár, hol valami más. Mindig valami rémisztgeti az olajpapír befektetőit. Ennek ellenére aki nézi a Barca felkészülési meccseit, láthatja, nincs vége a tiki-taka-nak. A MOL-ban sem. Szerintem. Tehát 16.300 Ft körül vagy alatta sávos vételek. Ha pedig 17.000 Ft környékére ér, passzolják tovább, valaki másnak.

 

Richter: Ahogy lenni szokott jó eredményre először lefelé indul, aztán majd irányba áll. Ha valakinek nincs, 3.450 Ft körül vegyen bele, főleg nagyobb portfóliókba, és 3.600 Ft körül akár ki is dobhatja. Ha 3.400 Ft alá esne, az az ár már akár hosszabb távú vételekre is jó lehet.

 

A kis papírok közül nem változott a vélemény, egy-egy kisebb csomaggal tartsanak a PannErgy illetve a Danubius papírjaiból spekulatív céllal. Valamint hosszabb távú befektetők (van ilyen?) figyelhetik szerintem az ELMÜ papírjait 11.000 Ft körül.

 

A nemzetközi piacon továbbra is kivárnék, valamint 8.400 pont felett a DAX shortokat figyelném, nyitnám.

 

Devizapiaci izzadóknak 300 Ft körül óvatos EUR/HUF short javasolt ebben a nagy hőségben, de csak óvatosan, nehogy lesüljenek a napon. Ha tovább menne, 304 Ft illetve 307 Ft körül is nyissanak még shortokat. Az EUR/CHF long továbbra is a „nyugdíjasok” terepe, vagy aki nyugdíjalapot akar képezni. 1,23 alatt 1,225 közelében nyitnék. Az EUR/USD meg olyan kockázatos, mint naptej nélkül végigkapálni a szőlőt ebben a nagy hőségben. Lehet, hogy a lábukat nem vágják el a kapával, de leégnek, az biztos.

 

Ne csak bőrét, a pénzét is óvja, euróját OTP eurós kötvénybe tolja! Ami fekete, nem ég le a napon, ezért ha teheti egy kis eurót MOL Magnóliába is hagyjon!

 

Az izomláz és egy ásványvizes palack legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr425449094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása