„Fekete város”

 2013.10.02. 08:57

Manapság a MOL székházában valószínűleg sokszor vetítik a Mikszáth regényéből Zsurzs Éva rendezésében elkészült címbeli tv sorozatot. A filmben egy bizonyos vadászati perpatvar után, az alispán nem tudja elhagyni a megye földjét, mert ha Lőcse város földjére lépne, letartóztatnák, és elítélnék. Az a „tele-regény”, ami most folyik az INA-MOL csatározás kapcsán, nagy valószínűséggel túlmutat a gazdasági érdekeken, és egyértelműsíthetően politikai vonzata van. Viszont érdemes lenne mindkét oldalon a fegyverek csörgetése helyett a tárgyalásos rendezésre koncentrálni, hiszen abból mindkét fél kedvezőbben jöhet ki a mostaninál. A nagy víz túloldalán pedig az elkövetkezendő két hétben lenne szükség jó nagy adag kompromisszumkészségre, hogy a költségvetési illetve a „plafon” problémák megoldhatók legyenek. Viszont a helyzetet rontja, hogy mivel most nincs elnökválasztás, nincs „rövid távú” kompromisszumkényszer politikai oldalról. A gazdasági oldal meg látszólag senkit sem érdekel…

 

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: A véleményem továbbra sem változott, inkább realizálnék emelkedésben, mint ezen a szinten vásárolnék. Ha esésben 4.100 Ft közelébe kerülne, egy csomagot vásárolnék, további csökkenésben további vételeket eszközölnék.

 

MOL: A papír árfolyamát döntően az első fejezetben említett ok-okok tartják. Ennek ellenére ezen a szinten (16.000 Ft körül) vásárolnék belőle, a problémák előbb-utóbb megoldódnak, és ez pedig az árfolyam emelkedést fogja erősíteni. Addig pedig sávosan építsenek ki a pénztárcájuknak megfelelő pozíciókat benne.

 

Richter: Sajnos a várakozásommal ellentétben nem jött esés a papírban, így egyelőre olcsón nem lehet belőle venni. Aki mindenféleképpen vásárolni szeretne, egy vissza-tesztben 3.800 Ft körül vegyen egy csomagot, ha még nincs a portfóliójában.

 

Továbbra is tartanék egy kis csomagot a PannErgy-ből illetve a Danubiusból.

 

A nemzetközi részvénypiacokon továbbra is kivárnék a vételekkel (egyéni részvénysztorik persze lehetségesek), és minden látszat ellenére sávosan továbbra is a DAX shortban gondolkodnék.

 

A devizapiaci törpecápák 295-296 Ft körül óvatosan vehetik az EUR/HUF longokat, illetve 218-219 Ft körül az USD/HUF longokat. A nyugdíjas szekció jóárasítva vásárolhat az EUR/CHF longokból 1,23 alatt. 1200-1220 dollár körül óvatosan vehetnek egy csomag aranyat.

 

Ha eurója miatt nem akar örökké „feketében” járni, portfólióját OTP euró kötvénnyel kell felruházni! Fekete is arany is, Mol Magnóliája van Önnek is?

 

Az izomláz és a Fekete város DVD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr405547131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása