Kamat? Le van vágva!

 2014.01.22. 09:07

A mostani időszak a disznóvágások időszaka. Valószínűleg a monetáris tanács tagjai is részt vettek ilyeneken az elmúlt időszakban, mert nagyon belejöttek ebbe a foglalkozásba. Saját malacukkal „Kamatkával” kapcsolatban sem „ismertek” kegyelmet. Levágták. Az, hogy ez a „vágási időszak” meddig tart, mindenki csak találgat róla, most 2,85%-on áll. Megfejtéséig még több kupica szíverősítő lefolyik a torkokon. Ehhez a találgatáshoz szép adalékot adnak Weöres Sándor (akinek ma van halálának 25-dik évfordulója) egyik versének szép sorai: „ Bóbita, Bóbita játszik, szárnyat igéz a malacra, Ráül, igér neki csókot, Röpteti és kikacagja…”

 

 

Nézzük a piacokat:

 

 

OTP: Az emelkedést továbbra is profitrealizálásra használnám ki. Aki bátor vegyen helyette MOL-t, aki óvatosabb, várjon, és egy korrekcióban olcsóbban szálljon vissza a bankpapírba.

 

MOL: Szerintem nem rázza meg a cseh áram, úgyhogy nem fog papír kikerülni a piacra. Venném, tartanám, az árfolyamot a MOL-INA patthelyzet tartja. De mindegy, jó vagy kevésé pozitív lesz a vége, szerintem az árfolyam felfelé fog elindulni. Hiszen a bizonytalanság a legrosszabb.

 

Richter: Itt is inkább profitrealizáló lennék, és cserélném olajpapírra.

 

Továbbra is játékban lennék egy kisebb csomaggal a Danubius illetve a PannErgy részvényeiben.

 

A nemzetközi piacokon továbbra is kivárnék, tartanám a DAX shortokat. (kockázatkerülők használják a stop-loss megbízást a veszteség limitálására). A 2014-es labdarúgó világbajnokság szponzorainak részvényeit továbbra is figyelemmel kísérném, a jelenlegi árszintek mellett (40 euró alatt) lassan vennék egy csomagot a Hyundai részvényeiből.

 

A devizapiaci böllérek 304 Ft körül egy kupica EUR/HUF shortot bevállalhatnak, aztán tölthetnek még egyet-egyet 307 Ft illetve esetleg 310 Ft környékén. Az USD/HUF kolbász short 225 Ft vagy felette válhat „kerítéssé”. A töpörtyűkészítők 1,23 alatt továbbra is süthetik az EUR/CHF longokat, illetve 1,47 körül vagy alatta a GPB/CHF longokat. Az EUR/USD kemény présben van, hagyják a profi préssajt készítőkre.

 

AZ OTP euró kötvények tulajdonosai örülhetnek igazán a kamatcsökkentésnek, hiszen tovább hajtja felfelé az árfolyamokat, ami az OPUS kötvények esetén 85% körül van. A nagy kérdés, lesz-e idő előtti visszahívás?  De akinek még nincs az se bánkódjon, még mindig win-win a pozíció ezekben a kötvényekben, hiszen a jelenlegi árfolyamok mellett is találni kedvező hozamú beszállásokat.

 

Az izomláz és egy Weöres Sándor kötet legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr125774634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása