Spekulációk hete

 2014.04.02. 08:35

Ezen a héten több dolog miatt is spekulációs lehetőség mutatkozik a befektetők számára. Egyrészt csütörtökön tart kamatdöntő ülést az ECB, ahol a befektetők esetleges monetáris lazítással kapcsolatos spekulációik miatt vehetnek fel különböző piaci pozíciókat. Sokan arra számítanak, hogy valamilyen euró gyengítő döntést hoznak az ülésen. Vasárnap pedig nálunk tartanak országgyűlési választásokat. A politikai részébe nem mennék bele, ugyanakkor a befektetők természetesen gondolkodhatnak a választási eredmények hétfői piaci hatásaira, akár a részvény-, akár a devizapiacon. Tőkepiaci tippmix, tétre, helyre,befutóra…

 

Nézzük a piacokat:

Általánosságban elmondható, hogy inkább készpénzben ülnék, és megvárnám a hétvégi eseményeket.

OTP: Új pozíciókat nem vennék fel, ha van nyereséges papír,akkor eladnám, és az eredményt realizálnám.

MOL: A nyereséges csomagokat eladnám, a többit viszont tartanám, kivárnék vele.

Richter: A nyereséges csomagoktól itt is megválnék.

Tartanám továbbra is a Danubius és a PannErgy papírjait. Az FHB papírokból, amennyiben megközelíti az 1.000 Ft-ot, kiszállnék.

A nemzetközi részvénypiacokon egyre jobban figyelemmel kísérném a közelgő 2014-es labdarúgó vb szponzorainak papírjait. Amennyiben szeretnének ilyen vb portfóliót készíteni, akkor a jelenlegi szinteken óvatosan vásárolnék már a Yingli Green papírjaiból, esetleg egy kisebb csomagot vennék az Adidasból is.

Devizapiaci „speki sneciknek” érdemes lehet a jelenlegi 310 Ft alatti szinteken sávosan az EUR/HUF longokat keresni, esetleg 220 Ft felé közeledve vásárolni az USD/HUF longokból is. Továbbra is venném, tartanám a „kisnyugdíjas” EUR/CHF longokat 1,22 alatt illetve a csütörtöki ECB ülésre spekulálva figyelhetik, vásárolhatják sávosan az USD/CHF longokat is a jelenlegi 0,883-as szinten vagy alatta.

A devizában megtakarítók féltő tekintetüket továbbra is tartsák az OTP euró alapú kötvényein, de gondolkodhatnak a dolláros magyar állampapírok vásárlásában is, ezek főleg hosszabb távra, TBSZ számlára tűnnek jó befektetésnek. „Vídia” keménységű befektetők pedig akár a jövőre lejáró venezuelai euró alapú kötvény „boldog-alvásmentes” tulajdonosai is lehetnek.

 

Az izomláz és egy Soros György könyv legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr535890139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása