3D nyomtatás

 2014.04.09. 09:05

Manapság nagy divat 3D-ben nyomtatni. Azt mondják ez a jövő. Lehet. Persze még elég drága. De a 3D nyomtatás jelenleg a tőkepiacokat tartja lázban. Mert sok mindent lehet 3D-ben nyomtatni, viszont a legizgalmasabb pénzt nyomtatni (persze olyat, amit más is elfogad, nem csak a gazdálkodj okosan társas). Ezt csinálta eddig a FED, és mintha valami ilyenre készülne az ECB is. Hűti-fűti ezzel kapcsolatban a piacokat, viszont ha a jelenlegi helyzet marad az eurózónában (alacsony infláció, esetleges deflációs veszély, emellett erős euró) akkor az ECB-nek is lépnie kell. Az, hogy mekkora méretű nyomtatót helyeznek, ha helyeznek üzembe, még senki nem tudja, de minél nagyobb, annál nagyobb hatása lehet rövidtávon a piacokra. Úgyhogy, nyomtatásra fel…

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Mivel a politikai környezet, és talán a piacokhoz való hozzáállás nem változik, továbbra is a múltbeli dolgok alapján érdemes kereskedni. A jelenlegi szinteken realizálnék, és amennyiben visszaesne 4.000 Ft környékére vagy alá, akkor kezdenék sávos vételekbe. Persze a hírekben pletykaként szereplő esetleges MKB felvásárlás a későbbiekben hozhat izgalmakat a papírban.

MOL: Tegnap lehetett az a hírt olvasni, hogy mintha stratégiát váltanának a horvátok és kompromisszumos megoldásban gondolkodnak INA ügyben a MOL-lal. Ha ez így lenne, az mindenképpen pozitív hatással lehetne a papír árfolyamára. Akinek van tartsa továbbra is, akinek meg nincs szerintem vegyen bele. „Kérjük vigyázzanak, az ajtók záródnak, emelkedés következik!”

Richter: Nagyobb portfóliókba 4.000 Ft alatt óvatosan, sávosan érdemes lehet vásárolni belőle. Persze egy a jelenleginél negatívabb ukrán-orosz probléma kihathat a papír árfolyamára. Nem pozitívan.

FHB: Továbbra is kiszállnék belőle 1.000 Ft körül.

A Danubius és a PannErgy pakkokat tartanám.

A nemzetközi piacokon továbbra is figyelném a foci vb szponzorait. A jelenlegi árszinteken a Yingli Green illetve az Adidas papírjaiból vásárolnék is, valamint 95-96 dollár körül lecsapnék egy kis McDonald’s-ra is. Tartsák a DAX shortokat is, ha 9.000 alá menne valamikor, egy követő stoppal nem engedném vissza 9.000 fölé.

Devizapiaci „pénznyomtatók” sávosan építhetik az EUR/HUF long pozíciókat illetve 220 Ft körül vagy alatta óvatos, sávos USD/HUF longokat is „nyomtathatnak”. Ha valaki az ECB pénznyomtatásra spekulál,kifejezetten jó lehet az USD/CHF longok gyűjtögetése 0,885 alatt sávosan. Továbbra is aktuális az EUR/CHF longok vétele,tartása 1,22 alatt. Az EUR/USD devizapárt meg hagyják meg az ipari „nyomtatóknak”.

Továbbra is kísérjék figyelemmel az OTP euró alapú kötvényeit olyan megtakarítások elhelyezésére, amit euróban szeretnének eszközölni. „Kardiológus által nem kezelt” befektetők akár a jövőre lejáró venezuelai államkötvénybe is befektethetnek kis csomaggal. Hosszabb távra, TBSz számlára „nyugdíjelőtakarékossági „ szándékkal érdemes lehet a dolláros magyar állampapírokat vásárolni.

Az izomláz és egy nyomtatott könyv legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolióblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr805995897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása