Sell in May and go away

 2014.05.28. 09:08

 Az elkövetkezendő időszak nagy kérdése az, hogy az idei évre is igaz lesz-e a címben szereplő klasszikus tőzsdei mondás, vagy az egyéb körülmények felülírják ezt? Nem véletlenül született ez a tőzsdei bölcsesség hosszú évtizedek alatt, persze kivételek is mindig voltak. Az idei évi lehetséges kivétel az ECB-től függ, lép-e, és ha igen milyen mértékű lazításra szánja el magát? Azért érdemes szárazon tartani a puskaport, aztán június elején meglátjuk…

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: 28-ig még osztalékszelvénnyel forog. Akinek nyereséges,remélem az emelkedésben sávosan realizált. Vételek csak jóval lejjebb, vagy egy európai lazítás esetén „ha elindul a vonat”, akkor esetleg egy csomaggal beszállhatnak.

MOL: Már osztalék nélkül kereskednek vele. Olajat talált, az elnököt felmentették, elvileg a héten folytatódnak a tárgyalások MOL-INA ügyben. Venném, tartanám.

Richter: A jelenlegi árszintek mellett inkább realizálnék, venni csak 4.000 Ft alatt vennék belőle.

Továbbra is a befőttesüvegben tartanám a Danubius és a PannErgy papírjait.

A nemzetközi részvénypiacon az ECB döntéséig kivárnék a részvények vételével,esetleg a foci-vb papírjait ( jelenlegi árak mellett a yingli green-t és az adidas-t) figyelném.

A devizapiacon is kivárnék, egyedül az eur/huf longokat gyűjtögetném. Az eur/chf longokat 1,22 alatt preferálnám újra, valamint az usd/chf longokban is csak 0,89 alatti szinteken vennék újra.

A kötvények piacán még erőteljesebben nőtt a win-win pozíció. Az OTP euró alapú kötvények akár realizálhatóak is az árfolyam emelkedése révén annak, aki régebben vette, de aki még most szerezne venni, az is jó hozamot érhet el vele. (Hiszen a forint hozamok az MNB-nek is köszönhetően a mélyben vannak. Az alapkamat tegnap 2,4%-ra csökkent.) Hozamvadászok előre!

 

Az izomláz és egy tőzsdei barométer legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr326222684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása